С пират топлата вода в части на София през август. Причината е изпитание на газопровод, съобщиха от „Топлофикация София“. 

Спират топлата вода в части на София през август. Причината е изпитание на газопровод, съобщиха от „Топлофикация София“. 

Планираното спиране на ТЕЦ „София Изток“ е за периода 2-11 август и ще засегне 6274 абонатни станции. В същото време, но за период от 7 дни – от 2 до 9 август, ще бъде преустановена работата и на топлорайон „София“.

Спирането на топлоподаването ще засегне кварталите „Яворов“, „Гео Милев“, „Изток“, „Изгрев“, „Лозенец“, „Дианабад“, „Младост 1, 1А, 2, 3 и 4“, „Витоша“, „Дружба 1 и 2“, участък от централна част и др., предаде бТВ.

От „Топлофикация София“ обясняват, че са длъжни да правят изпитанието на газопровод веднъж на 10 години. По план следващата година предстои същото изпитание и за вътрешните газопроводи в централата. За да минимизира неудобството за потребителите, дружеството ще използва това спиране, за да обедини двете проверки. Така ще се избегне преустановяване на работа на централата през 2022 г

„Планирали сме ремонтните работи да започнат по време на най-активния летен сезон, когато повечето хора са извън София. Постарали сме се максимално да ограничим броя на засегнатите потребители. От около 4400 абонатни станции в топлорайон "София" по време на ремонта без топлоподаване ще останат 3800. Останалите 600 ще бъдат захранени от съседните отоплителни централи на топлорайоните „Люлин“ и „Земляне“, обясниха от дружеството.