Д вама грабители бяха задържани от полицията във Варненско след сигнал за обир със сила и заплаха с пистолет, при който бандитите отмъкнали от пътници в такси дамска чанта с пари.

Добромир Радушев


Сигналът бил подаден от таксиметровия шофьор във вторник към 3,40 часа след полунощ. По разказа му за инцидента, той качил в колата си мъж и жена, които пътували извън Варна. В село Калиманци жената се срещнала с двама непознати мъже, малко след което отново се качила в таксито и потеглили. Двамата непознати ги последвали и препречили пътя им.
Екшън
Единият от тях държал в ръцете си пистолет, като с него отправял заплахи към пътниците в таксито. Произвел и няколко изстрела. След като използвали сила и заплахи, нападателите взели дамската чанта на жената и напуснали местопрестъплението. Засега не се коментира каква е била сумата в нея.
В хода на разследването криминалистите на РУ-Девня влезли за няколко часа в дирите на бандитите и успели да ги заловят.


Рецидивисти
Единият е стар техен познайник, 27-годишен рецидивист, а съучастникът му е на 32 години. Използваното оръжие пък се оказало въздушен пистолет.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по член 198, ал.1 във връзка с чл. 20 от НК, което се ръководи от Районна прокуратура – Варна. С постановление на разследващия прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.