З адържан при шумно обявена специализирана полицейска акция за борба с наркотрафика 43-годишен мъж се размина с решетките, след като сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор. То бе одобрено от състав на районния съд в Казанлък.

Задържан при шумно обявена специализирана полицейска акция за борба с наркотрафика 43-годишен мъж се размина с решетките, след като сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор. То бе одобрено от състав на районния съд в Казанлък.

Неосъжданият до сега безработен Г.Н. е бил арестуван на 14 май май в павелбанското село Долно Сахране в момент на „обгрижване“ на специално оборудвано с лампи и вентилатори помещения на къща, където отглеждал 36 растения канабис и съхраняване на 273 грама изсушена листна маса от същото наркотично растение. Дрогата по цени на съдебната система е струвала 3 177 лв. При обиска в имота са намерени и иззети и 18 бойни патрона.

Три осъдителни присъди са били постановени по повдигнатите обвинения: за 18,11 и 12 месеца затвор, но в резултат на споразумението 18-месечният престой в затвора е отложен за срок от 3 години. Към глобата от 2 000 лв мъжът ще трябва да прибави и 349 лв. за направените разходи по изработката на фотоалбум от ОД на МВР- Стара Загора.