0

Д а си баща на 84, е забавно - това каза великият Ал Пачино в интервю, посветено на биографичната му книга "Sonny boy".

Screenshot/X

Татко

По думите на култовия актьор, той написва, за да може изтърсачето му, 16-месечният му син да знае историята на живота му, предава BBC.

Screenshot/X

Книгата е озаглавена с неговия прякор, даден му от майка му, и както каза, се надява да е здрав, за да може да се види на живо с  малкият си син Роман.

Screenshot/X

Звездата от филмите "Кръстникът", "Кучешки следобед", Белязаният", "Жега" и много други споделя, че контактът му с Роман, когото има от връзка с филмовата продуцентка Нур Алфалах, се свежда основно до онлайн комуникация.

Screenshot/X

„Всичко, което прави малкият, е истинско. Всичко, което прави, е интересно за мен. Така че си говорим. Свиря на хармоника за него през видеото и така създаваме връзка. Така че е забавно“, казва Пачино. На него му е забавно, но на Нур ѝ е платено - актьорът е превежда по 30 000 долара на месец заради детето.

Screenshot/X

Кръстникът не иска да е кум

Говорейки за ролите си в киното и театъра, той казва, че никога не е бил кум на никого.

Не общувам с хора, които биха ме помолили да направя това, не си спомням някой да ме е молил за това”, казва актьорът.

Изминаха повече от 50 години от филма "Кръстникът", който направи Пачино известен, и той казва, че на косъм се е разминал да бъде уволнен през първите две седмици от снимките.

„Когато режисьорът ти каже, че не се справяш според очакванията, помисли си, че вече не си желан там“, каза той и добави, че всичко се е променило по време на снимките на сцената, в която Майкъл Корлеоне взема револвер, скрит в тоалетната на ресторант и убива мафиотски бос и корумпиран полицай.

Пачино споделя, че е имал резервен вариант за свой заместник, ако го разкарат от продукцията, но това със сигурност е щяло промени историята на филма.

"Белязаният"

Ал споделя, че специално място в сърцето му заема филмът "Белязаният ("Scarface"), за който казва, че в него "има нещо и е силен".

„Хип-хоп общността прегърна този филм и видя история в него“, казва Пачино, отбелязвайки, че филмът е счупил всички рекорди за VHS продажби.

Той каза, че все още обича големия екран и въпреки че продажбите на билети за кино са спаднали с 40 процента през последното десетилетие, не може да си представи Лос Анджелис без киносалон.

Парите

През 2011 г. разбира, че банковата му сметка е празна, а счетоводителят му попаднал в затвора. 

"Харчех 400 000 долара на месец и не знаех какво се случва с банковата ми сметка. Трябва да си глупав, за да ти се случи нещо такова“, признава си актьорът.

Възхищението

Говорейки за това, което гледа в момента, Пачино признава, че току-щое  приключил с гледането на втория сезон на сериала Monster на братята Менендес на Netflix, добавяйки, че е написал писмо до актьора Хавиер Бардем, за да го поздрави за ролята.

Сред актьорите от по-младото поколение, на които се възхищава, той отличи Леонардо ди Каприо и Адам Драйвър, а за Джейми Фокс казва, че е най-добрият шахматист в Холивуд.

Звездата на алеята

Парадоксално е, но Ал Пачино няма своя звезда на Алеята на звездите в Холивуд.

Когато журналист го пита защо така, Пачино се обръща със същия въпрос към асистента си Майк и въпрос може ли да се уреди, Майк отвръща: "Бяхте твърде зает до сега". "Искам!", шеговито отвръща Кръстникът.

*Източник: NIN