0

М ладият композитор Георги Милтиядов е написал една от най-новите си песни за Силвия Кацарова в хотел в Сандански, разкри пред „Телеграф“ самият той.

„Втори шанс“ е вече в ефира на БГ радио и дигиталните платформи, а за пръв път прозвуча на живо в концерта „Среща в Бургас“ на 29 юли в спортна зала „Бойчо Брънзов“ в морския град.

С него маестрото отпразнува цели три годишнини – неговите 25 г. лични, 10 г. като композитор и 20 г. на сцената, колкото и невероятно да звучи, тъй като е започнал като елф в коледните спектакли на Стефан Диомов още като дете.

След концерт с Руслан Мъйнов

 След концерт с Руслан Мъйнов
Александър Богдан Томпсън

Втори шанс

Милтиядов е написал вече три песни за Силвия Кацарова. „Първата е „Зов за любов“. Тогава бях в София, а Пейо Пантелеев в Бургас и я правихме по телефона. Силвия по това време беше в чужбина и чаках доста време, докато се прибере, за да се видим, запознаем и да я й я предложа. Много се радвам, че вече я пее по концерти и хората я харесват. Новата е „Втори шанс“. Имах концерт в Сандански - ABBA Symphonie с Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенска филхармония. След като направихме репетицията, си качих пианото в хотелската стая и започнах да работя по мелодията. Силвия няма типично лятна песен за плаж и коктейли, затова исках да й направя точно такава. Записах я на телефона и я изпратих на Иван Ненков за текст“, сподели авторът.

Влак

Той има и песен, написана в цели три града на България. Тя се нарича „Небе в очите“ по текст на Десислава Софранова и се изпълнява от квартет „Белканто“, а композиторът е посветил творбата си на 30-я юбилеен Национален поход „По стъпките на Апостола“, Плевен-Карлово. „Започнах я в Бургас, средната част направих в Козлодуй, а я довърших в Плевен“, смее се Милтиядов. Той е написал нова песен и по стихове на Петя Дубарова. „Получих благословия от сестра й Елица, много е щастлива, защото това е нейното любимо стихотворение, останало малко в сянката на другите й шедьоври. Оказа се много интересно съвпадение – стиховете са написани на 10 февруари 1972 г., а аз започнах да работя по музиката на 10 февруари 2022 г. Това е една от най-сложните ми композиции, доста дълго работих по нея, за да запазя стила на авторката и да не се развалят думите й с мелодията“, каза още маестрото.

Учителка

Сестричката Йоана по стъпките на батко

 Сестричката Йоана по стъпките на батко
Ивелин Илиев

„Първата учителка“ ще изпее в концерта неговата малка сестричка Йоана Манева, която е рожба на майка му от следващия й брак. „Миналата година спечели първа награда в международния конкурс „Златни искри“. Теодора Вълева, поетеса от Бургас, е автор на текста. Йоана завърши трети клас, не я натискам да се занимава с музика, но тя ходи на уроци по пиано, приета е в музикалното училище в Бургас, май е първа в списъка“, разказва Гого. Освен сестра му в концерта ще участва и Орлин Горанов, който ще изпълни „Бяла орхидея“. „Тя е малко по-различна песен, не е шлагерна, а по-театрална, има интересен сюжет, който ще бъде пресъздаден на сцената. По-суингарска е, за комбо състав. Аз пиша песните си за кеф, не по поръчка и ги предлагам на изпълнителите, а за мое щастие те ги харесват и приемат да ги изработят. Като Руслан Мъйнов и „Слънчев рефрен“. Тя първо имаше друг текст, направих няколко варианта, участват „Виво Монтана“, а китарите са на Бисер Иванов“, сподели още мелодикът.

Марги Хранова е първият му изпълнител

Маргарита Хранова е първата звезда, изпълнила песен от Гого Милтиядов. Тя ще бъде част и от концерта му заедно с Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Руслан Мъйнов и много други, и разбира се, Плевенската филхармония, с която той работи от години.

„Някъде на дъното“ се казва едно стихотворение от първата стихосбирка на Пейо Пантелеев. Харесах си го и направих музика по него. Казах му, че Марги Хранова не е пяла негови стихове и затова я предложихме на нея, а заглавието стана „Легенда“, издаде композиторът. На сцената ще се изявят и талантите от Клуб по спортни танци „Бургас 1975“, Балетно студио „Съгласие“, Плевен – Лилия Чорбанска и Лора Цветкова. Режисьор на спектакъла е Христо Симеонов, а събитието се реализира с финансовата подкрепа на община Бургас.