1

М оника Белучи е най-красивата жена на всички времена. Това показа допитване в ListChallengers.

В топ 3 са още Мерилин Монро и Анджелина Джоли, пред които Белучи изпъкна с едни гърди. В списъка са и знойни красавици като Салма Хайек, Катрин Зита-Джоунс, Джейн Мансфийлд, Ракел Уел, Айшвария Рай и др.

Белучи, която грее с роли във филми като „Малена“, Дракула“, „Страстите Христови“ и др., сътридничи на брендовете Dolce & Gabbana, Valentino, Prada и Hermes, лице е и на марката за бижута Cartier.

Тази година красавица №1 ще закръгли 60. Фактът, че тя беше секссимвол на 90-те, и продължава да е смятана за най-привлекателната жена на филмовата сцена, е красноречив. Още повече, че за разлика от редица свои колежки, Белучи не се опъва и не се прави на 20-годишна, а с гордост показва, че всяка възраст си има предимства.

Родена на 30 септември 1964 г. в Чита ди Кастело, Моника е дъщеря на обикновени фермери, които правят чудесно вино и отглеждат добитък. От ранна детска възраст момичето е научено да помага на по-възрастните, така че вече на петгодишна възраст тя работи наравно с възрастните. Животът на село обаче отегчава малката Моника. Посещавайки големите градове, където родителите й често отиват да купуват нов разсад, момичето вижда красиви и ярки плакати, на които позират невероятно красиви и привлекателни модели. Мъжете и жените по кориците на лъскавите списания карат Моника да потъне в мечти – как да стане като тях. Но, за съжаление, подобни хобита струват много пари, така че родителите не могат да си позволят такъв лукс.

Право

Когато Моника тръгва на училище, в нея се събужда нова страст – този път към правото. Нейният идеал е една от учителките в училище, която е работила няколко години подред в адвокатска кантора и се е занимавала с различни клиенти. Младата учителка не веднъж разказва на децата в клас истории от живота си, които Моника слуша с голямо удоволствие, влюбвайки се все повече в бъдещата си професия. Но, както и в моделния бизнес, изучаването на право по това време струва много пари, така че и тази мечта се пука като сапунен мехур.

След като успешно завършва училище, Моника веднага решава да отиде на работа, за да подобри по някакъв начин финансовата си независимост. Но, за съжаление, Чита ди Кастело е твърде провинциален град, където едно младо момиче едва ли би могло да напредне отвъд изкарването на няколко десетки долара на месец. Следователно, след като уведомява родителите си за предстоящото си заминаване, момичето се премества в Милано, където планира да започне кариера като адвокат. Модната столица посреща младата и обещаваща Белучи по много специфичен начин. Вместо големи доходи и прилично жилище, за каквито е мечтала, тя трябва да се сгуши в малка стая, споделяйки я с друга мечтателка за лъскав живот. Седмица по-късно Моника получава работа като сервитьорка в едно от кафенетата в града и след ден там разбира, че тя, новодошла без висше образование, дори не може да мечтае да изкарва прилични пари. В този момент се ражда идеята да започна работа като модел, тъй като фигурата и добрият й външен вид го позволяват. Благодарение на нов приятел, с когото Моника се запознава чрез колегите си от кафето, тя попада в агенцията за модели Elite Model Management и почти веднага подписва дългосрочен договор с тях. Уверено, младо и талантливо, момичето със стройно тяло и невероятно привлекателен външен вид бързо набира популярност в света на моделирането. Година по-късно Белучи става водещ модел и участва в шоута не само в Милано, но и в Ню Йорк и дори в Париж. В същото време тя започва активно да се рекламира като моден модел, в резултат на което много модни списания публикуват нейни фотосесии, а след това Моника получава невероятна такса, само за да позира за марката Dolce & Gabbana.

Слава

До началото на 2001 г. моделът Моника Белучи вече е известен не само в Италия, но и в други европейски страни. Снимките й постоянно се публикуват от най-влиятелните и популярни светски издания, модните дизайнери постоянно я канят да участва в ревюта на нови колекции, а журналистите я молят всеки ден да даде ексклузивно интервю. През 2004 г. моделната кариера на Белучи достига своя връх - младото и талантливо момиче влиза в топ 100 на най-красивите жени според списание Ask Men's, измествайки много холивудски красавици.

Хонорари

Моделството носи на Белучи многомилионни хонорари, интересни договори и тълпа от хиляди фенове от всички възрасти. От 1990 г. Моника Белучи започва да посвещава свободното си време на снимките на различни филми. Дебютът й е филмът „Живот със синове“, където моделката изиграва само епизодична роля, която не й носи никаква популярност. Следват още два филма – и пак нищо.

Първата й сериозна филмова работа е в "Дракула". Ролята на една от булките на Дракула е високо оценена от филмовите критици и става първото признание за Белучи като филмова актриса. След това първокласният модел и идол на милиони предложенията за нови роли буквално валят.

През1996 г. Моника Белучи вече е една от най-добре платените актриси в Холивуд. Тя участва в такива касови филми като "Апартаментът" (1996), "Доберман" (1996), "Както ме искаш" (1997), "Лош вкус" (1997), "Няма да има празник" (1998), „За тези, които обичат“ (1998), „Братството на вълците“ (2001), „Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра“ (2002), „Матрицата: презареждане“ (2003), „Матрицата: Революции“ " (2003), "Тя ме мрази" (2004), "Братя Грим" (2004), "Братството на камъка" (2006), "Любов: инструкции за употреба" (2011), "007: Спектър" ( 2015) и много други. Между другото, много от филмите на Моника Белучи са спечелили престижни филмови награди, а самата актриса е номинирана няколко пъти за титлите „най-добра актриса на годината“ и „най-добра актриса във филма“.

Естествено, работейки като модел и актриса, Моника Белучи никога не е била лишена от мъжко внимание. Приписват й афери с много модни дизайнери, модели и актьори, но самата актриса не дава ухо на жълтите писания. Тя има самочувствие на успяла жена, която носи с гордост годините си. И наистина изглежда невероятно! С излъчване на звезда.