0

И деята за пътуване във времето винаги е разпалвала въображението на хората. Но наистина ли е възможно?

Идеята за пътуване във времето винаги е разпалвала въображението на хората. Но наистина ли е възможно?

„Разбира се, че е. Най-често по време на сън това правим, но не го осъзнаваме или не помним като се събудим. Всички пътуваме в бъдещето секунда по секунда. Но можем ли да пътуваме много по-далеч в бъдещето? Абсолютно. Ако можехме да се движим близо до скоростта на светлината или в близост до черна дупка, времето би се забавило, което може да ни позволи да пътуваме произволно далеч в бъдещето.  

Пътуване в бъдещето може да се осъществи и по време на будна кома”,

каза пред „Монитор” известният астролог Мария Майсторова.

За такъв случай ни разказва писателката Милена Нейкова - Врахорити в книгата си „Пътуване през порталите на времето”. Изданието е обобщение и преразказ на дневника на швейцарския учен Paul Amadeus Dienach.  От записките след смъртта му е издадена книга с името „Долината на розите”.

Швейцарецът изпада в кома през май 1921 г. и се събужда една година по-късно - през май 1922 г. в болница в Цюрих. След връщането си към живота той е с невероятно количество знания и информация, придобити по време на неговото духовно пътуване в бъдещето, описание в детайли много интересни картини от него, свързани със събития от 20 до 40 век, касаещи бъдещата история на човешката раса.

Книгата на Милена Нейкова - Врахорити преразказва накратко записките в дневника на швейцареца, след като той излиза от комата. „Това е книга за случващото се с човечеството през епохата на Водолея. По време на кома швейцарецът Пол Динах преживява духовно пътуване във времето и пространството. Записките в личния му дневник след това не са плод на развинтена фантазия, нито научно-фантастични преживявания. Това е трудна за разбиране книга, не е за всеки. Човешкият мозък, съвремениният човек е много неподготвен за такива пророчества и аз го знам. Но все пак той иска да разбере”, каза пред „Монитор”  Милена Нейкова – Врахорити, която е автор и на 6 други книги, основно за гладолечението по метода на Лидия Ковачева.

„Книгата „Долината на розите” на Пол Динах е била забранявана около 100 г. в Гърция. През 1921 г. швейцарецът се разболява от нарколепсия и туберкулоза. Бил е преподавател по немски език в един цюрихски университет в Швейцария. След като изпада в кома, душата му се събужда в друго тяло, в друго време, в непозната обстановка, и годината е 3906. Тъй като Динах е полиглот в 20 век, знаел е 4 езика, той много бързо научава езикът през 40 век.

Корените на езика през 40 век са англосаксонски.

С помощта на учител по история успява да се запознае с най-големите събития, които са станали на Земята от 20 до 40 век. Започва да пътува из цялата Земя – вижда новата й карта и по векове вижда какво се е случило, цялото развитие на човечеството в абсолютно всичките му сфери. Той научава, че историците от 40 век са разделили историческото развитие на човечеството на 3 големи периода. Първият е от началото на човечеството до 24 век – праисторически, където човекът е с ограничени умствени възможности, има войни, пандемии, огромен прираст на населението. Вторият етап на развитието, според историците от 40 век, е архаичният период – от 24 до 33 век. Отбелязват го като епоха на средновековие – високи технологии, роботизация, човекът е като машина без чувства, забравил е, че е душа. Духовността вече е стигнала до много нисък предел, но човекът е много щастлив, че живее в това си измерение, защото е бил напълно задоволен с всичко. Но

на 6 септември 3381 г. започва новата епоха в развитието на човечеството,

тъй като се ражда нов вид човек, който има съвсем друг мозък, съвсем други неврони са активирани, съвсем други мозъчни връзки се правят в нерваната система. Започва нова връзка на познанието на човека за себе си – започва голямо просветление за връзката на човека с духовното”, разказа Милена Нейкова – Врахорити.

В книгата тя описва всички етапи от пътуването на швейцареца през времето. В отделна глава е разказано точно кога човечеството ще изпрати население на Марс и точно кога там ще загинат 20 млн. души заради космически катаклизъм, предизвикан от промяна във въртенето на планетата. В други глави се описва развитието на технологиите и транспорта през вековете, развитието на човешките взаимоотношения, образованието, сексуалността.

„През май 1922 г. Динах се събужда от комата и не казва на лекарите абсолютно нищо. Нарколепсията е изчезнала от него, но туберкулозата се завръща. Лекарите го съветват да отиде в по-топла страна с по-мек климат. Той напуска университета в Цюрих и се премества в Атина, Гърция, където става преподавател по немски в голям университет. Придобитите знания по време на комата Динах записва в тетрадки, ситно изписани на родния му немски език. Той ги завещава на един от студентите си – Йоргос Папахаджис. Студентът е следвал право и по-късно става много голям адвокат. Туберкулозата погубва Динах през 1924 г. и едва след това Папахаджис отваря завещаните тетрадки. Юридически, чрез завещанието само той е имал право да ги превежда и издава. 16 години гъркът превежда записките, но не се осмелява да ги издаде. Минават 50 години, през които той прави голяма академична кариера. Когато Папахаджис се пенсионира през 1972 г., той за първи път издава преведените от него на гръцки език записки – книгата е 880 страници. Аз имам екземпляр от този оригинал. Една гръцка журналистка попада на книгата и дава гласност, че съществува такава книга. През 1998 г. бях на курс по рефлексология в Гърция и там дойде тази журналистка – Юлия Пичули се казва. Тя разказа за книгата и че е издала едно телеграфно издание за нея  – 80 страници. Така разбрах за „Долината на розите”.  Сдобих се с екземпляр от оригинала и вече 20 години имам желание да разкажа на българските читатели за нея. Според завещанието на Динах, записките му не могат да бъдат превеждани на друг език, освен гръцки, и затова издавам тяхно обобщение и преразказ”, разказа още Милена Нейкова - Врахорити. От години тя е омъжена за гръцки гражданин и живее на един от островите в южната ни съседка.

За любопитните бъдещи български читатели тя открехва завесата, че в бъдещето ще има само една столица на човечеството и тя ще се нарича Долината на розите. В този град ще живеят около 6 млн. души и той ще се намира на Средиземно море.   

„По време на комата и пътуването си през времето и пространството Пол Динах „вижда”, че през 3382 г. хората придобиват един след друг нови духовни способности и настъпва истинския златен век за човешката раса и пик на нейната еволюция.

За това бъдеще е пророкувал и духовният учител Петър Дънов

още през 1914 г. и за човечеството, което се подготвя за новия живот в Ерата на Водолея в мечтаната „Долина на розите”. Само че в пророчествата си той вижда това бъдеще по-рано, още през 22-и век, когато България ще стане духовният водач за много народи”, коментира  астрологът Мария Майсторова.

Представител на „Монитор” беше единственият журналист, който присъства на презентацията на книгата „Пътуване през порталите на времето” в клуба за себепознание „Орфей” в София. Там пред 50-ина гости авторката й Милена Нейкова – Врахорити разказа за тайните на пророчествата от 20 до 40 век.