Т ранспортният министър Георги Тодоров назначи генерал-майор Златко Златев за генерален директор на Държавния авиационен оператор. Така Златев сменя на поста досегашния ръководител на бившия "Авиоотряд 28" генерал Тодор Коджейков, става ясно от съобщение на транспортното ведомство.

Транспортният министър Георги Тодоров назначи генерал-майор Златко Златев за генерален директор на Държавния авиационен оператор. Така Златев сменя на поста досегашния ръководител на бившия "Авиоотряд 28" генерал Тодор Коджейков, става ясно от съобщение на транспортното ведомство.

От министерството уточняват, че генерал-майор Златко Златев е пилот с дългогодишен летателен и методически опит във военната и гражданската авиация, с близо 6000 летателни часа. Участвал е в командването и управлението на компонентите от въоръжените сили на територията на страната и чужбина. Над 8 години е бил командир на 24-та Авиобаза-Крумово, отговарящ за планирането, обучението и подготовката на състава.

От 2015 г. е назначен за заместник-командващ на Съвместното командване на силите към Българската армия. Изпълнявал е полети за правителствения "Авиоотряд 28", както и за български и международни авиокомпании.