И звестният ансамбъл „Хорът на Турецкий” ще озвучи Градът на тепетата. Концертът, който ще е безплатен, ще се проведе на 1 ноември от 14 ч. на хълма на Альоша.

Известният ансамбъл „Хорът на Турецкий” ще озвучи Градът на тепетата. Концертът, който ще е безплатен, ще се проведе на 1 ноември от 14 ч. на хълма на Альоша.

Формацията на Маестро Турецкий, който е основател и продуцент на групите, идва у нас след като е обиколила Стария континент с последното си турне, минавайки през 8 европейски държави.

„Това е истинско чудо! Почти никой от обкръжението до последно не вярваше, че това е възможно. Трудната работа на екипа, бих казал инат в добрия смисъл на думата, силата на мисълта, вярата и, разбира се, подкрепата на Бог ни помогна да се озовем в този труден момент на централните площади в Европа. Пътувахме през 6 държави и 8 града - Виена, Братислава, Будапеща, Любляна, Торино, Рим, Дрезден и Берлин." каза Михаил Турецкий.

Проектът, с който обикаля той сега, съществува от 5 години. Тази година артистите го осъществяват под мотото „Музика за мир и здраве“. Музикантите отбелязват, че актуалността на подобни събития тази година е специална. Такива концерти облекчават социалното напрежение у хората, зареждат ги с положителни емоции. Градовете бяха домакини и на онлайн излъчване, което привлече около 1 милион зрители по време на турнето.