0

Н амираме се в годината на Черния воден заек, който никак не обича шума и суетата, а съуправител на периода е интелигентната, но пакостлива Маймуна, която обича да се забавлява, понякога не съвсем невинно. Поради това времето през втората половина на септември и първата половина на октомври може да се окаже напрегнато и изпълнено с неочаквани обрати, гласи прогнозата на кабалиста Ели Маринова. Според нейните изчисления на база източния хороскоп и фъншуй клона за прогностика в този период можем да очакваме предизвикателства и трудности, особено при намирането на разбирателство в отношенията.

Tова напрежение може да се отрази дори и на философската нагласа на Плъха, Бика и Змията. В по-широк план периодът, съвпадащ с Новата Луна, ще донесе нови идеи за справяне с кризата, особено във финансовата сфера, в едрия бизнес и политиката. Но е желателно новите методи да бъдат проверени и обмислени внимателно, преди да бъдат приети. Има обаче вероятност, подхлъзнати от Маймуната, водещи обществени личности, политици да направят не особено добре обмислени изказвания (или действия), които да предизвикат стрелите на общественото недоволство. В следващите редове ви предлагаме основните тенденции за периода според източния зодиак, разтълкувани от Маринова. Източната ни зодия се определя от годината на раждане.

Плъхът пред избор

Плъхът цени високо постигането на финансова и материална сигурност. Осигуряването на добри приходи и трупането на сигурни запаси е негов важен приоритет. Сега той ще е по-скромен в изискванията и очакванията си, ще е по-овладян и няма да позволява на импулсивността си да го ръководи, ще избягва разгорещените спорове. Неговият здрав разум и дарбата му да строи стратегии за бъдещето ще му бъдат много полезни, защото пред него ще се появят много нови възможности, а той ще трябва да направи верен избор.

Плъхът ще работи упорито и целенасочено, ще трупа полезна информация, знания и нови умения, които ще му създадат стабилна основа за бъдещо благоденствие. Плъхът и Маймуната са добри и верни приятели и тя ще му помага с добри идеи и аргументация, когато това се наложи. Но той винаги и навсякъде враждува със Заека, което може да му създаде проблеми. Личен живот. Чаровният и неотразим Плъх ще се радва на приятна компания за пълноценна отмора и забавление. Здраве. Плъховете ще се радват на добро и крепко здраве, особено ако си спестят крайните, нездравословни и стресиращи диети.

Бикът преодолява пречки

Бикът упорито ще отхвърля задача след задача, които няма да са никак лесни, ще преодолява пречки и прегради, ще се справя с неочаквано възникнали проблеми, а накрая ще се наложи да преглътне някакво поражение. Всичко това може да му дойде в повече и в един момент има опасност да си изпусне нервите. Съветът на Фортуна е да бъде по-дипломатичен, по-гъвкав и отворен към новото и различното.

Бикът е добър приятел със Заека, който ще му помага по всякакъв начин и ако не е твърде взискателен и критичен, ще успее да се разбере и с Маймуната – ще я привлече като съмишленик за постигането на каузите си.

За да се радва на така желаното спокойствие у дома, ще е добре Бикът да не пренася проблемите от работата си в личния живот. Здраве. Тъй като Бикът е издръжлив и на физическо, и на нервно напрежение, ще се радва на добро здраве.

Лавина от задачи за Тигъра

И на Тигъра няма да му е лесно. Той ще трябва да овладее хaзартния си темперамент и авантюристичен дух, защото ще му се наложи да се справя с лавина от задачи, които са се натрупали от доста време. За да се справи, ще е добре да е по-съсредоточен, дисциплиниран и търпелив. Ще е добре и да е по-отзивчив към проблемите на околните и да им помага. В трудностите Тигърът ще може да разчита на помощ от страна на Заека, докато енергиите, олицетворявани от Маймуната, ще му пречат. Това ще се отрази чрез житейски предизвикателни ситуации. Строго пожелателно е през този период Тигърът да внимава и с документите. Въпреки всичко представителите на този знак ще се радват на добри резултати от труда си.

Личен живот. Ако овладее своя темперамент, Тигърът ще спечели помощта, подкрепата и отзивчивостта на близките си. Здраве. Може да разчита на добро здраве, защото трудностите ще го мобилизират.

Заекът постига стабилност

През този период Заекът ще има шанс да разгърне творческите си способности и да докаже на практика дарбата си да постига хармония навсякъде и във всичко. Така ще направи много полезни и за себе си, и за околните си неща. Благодарение на здравия си разум и на добрата основа, която си е създал в миналото, Заекът ще се радва на относителни сигурност и стабилност. А за да се почувства наистина удовлетворен, ще е добре да не е твърде взискателен и педантичен, да проявява повече смелост.

При затруднения, ако помоли за помощ по подходящия начин друг Заек (или Маймуна), той не само ще реши проблемите си, но и ще затвърди успехите си, ще получи тласък за постигането на заветна цел. Личен живот. Романтичният и чаровен Заек ще се радва на звездни мигове в компанията на любим човек. Тези, които са свободни, ще имат шанс за създаване на нова романтична връзка. Здраве. Ако не се поддава на необоснованите си страхове, при Заека всичко ще е наред.

Дракон печели пари

Драконът ще се стреми към лидерската позиция и дано това не е на всяка цена. Той ще е склонен да поема повече работа и отговорности от обикновено, а повече работа означава и повече пари. За да няма неприятни изненади, ще е добре да се справя със задачите си последователно, една по една, да не оставя нищо недовършено. Както и да овладява импулсивността си, да не поема чужди или прекалено странични задачи.

Има още шанс в следващите 4-5 седмици да замисли или да стартира нов проект, ново обучение или да направи по-крупно капиталовложение. За да постигне истински успех, ще е добре Драконът да е по-скоро дипломат, отколкото манипулатор. Тъй като е голям приятел с Маймуната, тя ще му помага и ще го подкрепя безрезервно. Личен живот. Драконът ще има поводи за радост и щастие, но едва след като изясни някакво разминаване или недоразумение. Здраве. По принцип Драконите ще се радват на стабилно здраве, но през този период е добре да не пренебрегват болки в кръста или в ставите.

Нов проект за Змията

За Змията този период може да се окаже непредсказуем. В една сфера ще й върви като по вода, а в друга ще боксува и ще затъва в проблеми (битови, професионални, здравословни). В крайна сметка ще успее да преодолее всичко, стига да се уповава на своите сили. Дарбата й за организиране и планиране ще й помогне не само да се справи с множеството си ангажименти, но и да получи реално признание за добре свършената работа. Тя успешно ще стартира нов проект или ще се захване с курс за повишаване на образователния ценз.

За да си спести някоя и друга неприятност, ще е добре да внимава с документи и детайли. Освен всичко друго по линия на маймунските енергии ще успее да види и оползотвори поне една-две благоприятни възможности. Личен живот. Чаровната Змия ще бъде ухажвана и глезена от любимите си хора. Здраве. Ако се съобразява с прага си на издръжливост, Змията ще се радва на добро здраве с изключение на някой и друг летен вирус.

Конят получава рамо от Заека

С каквото и да се захване, Конят винаги влага усърдие и старание, а когато срещне спънки и пречки по пътя си, прескача препятствията и продължава ведро напред. Периодът ще е добър за него, особено ако овладее твърде високите си очаквания и амбиции и не преследва целите си на всяка цена. Той ще се справи с не една и две сериозни задачи и ще си осигури стабилност поне за месец напред. От една страна Заекът ще му помага, но от друга определени ситуации могат да ескалират неприятно заради Маймуната. Затова е добре Конят да внимава с конкурентите си и да не се забърква в съмнителни сделки. Личен живот. У дома ще е добре да не претендира за неограничена свобода, да е по-отстъпчив и отзивчив.

Ще се радва на чудесно здраве, а ако му се разминат неприятностите вкъщи, и на добро разположение на духа.

Козата си търси правата

Козата знае за какво се труди и в какво е най-добра. Тя има усет и за пари и материални активи, и за красота и хармония, което я прави уникална в целия зодиак. В същото време грижовната и отзивчива Коза е твърде плаха и свенлива и всячески се стреми да бяга от спорове и конфликти. Но сега ще й се наложи да отстоява смело позициите си, да се бори за правата си и правата на другите. За да се справи по най-добрия начин, тя трябва да използва без колебание дарбата си за дипломация, да вярва в себе си, в своите качества, в своите ерудиция, знания и умения и ако не се уплаши и не побегне, ще разбере, че има приятели и съмишленици, които я подкрепят безрезервно. Личен живот. Въпреки напрежението у дома Козата ще намери тих пристан, ще срещне отзивчивост и разбиране. Здраве. За да се почувства наистина добре, Козата трябва да отдели време за пълен релакс.

Нови възможности пред Маймуната

Периодът ще е контрастен за Маймуната. От една страна пред нея ще се появят много избори и нови възможности за напредък и просперитет, което всъщност може да я обърка. А от друга има опасност да бъде въвлечена в конфликт, последиците от който ще са много сериозни. За да направи правилните избори и да си спести нерви, Маймуната трябва да се съсредоточи в реалната ситуация и да я прецени обективно, а не да тича към светлото бъдеще, без да внимава къде стъпва. За да постигне успехи, ще е добре Маймуната да овладява крайния си оптимизъм и да не приема твърде примамливи предложения. Когато реши да свърши някаква работа на своя глава и срещне не само неразбиране, но и отпор, ще е добре да си спести крайните изказвания.

Личен живот. Маймуната ще се радва на отзивчивост и разбиране у дома. Здраве. Дори да се появи някакво здравословно неразположение, жизнерадостната и жизнена Маймуна ще се справи бързо и лесно с него.

Петелът да спестява

Петелът е трудолюбив и ефективен. Той умее да концентрира вниманието си напълно върху своята работа. Сега ще му се наложи да е по-акуратен заради враждебността на Заека и Маймуната, които са съуправители на периода до 15 октомври.

Така Петелът ще се справя бързо и лесно с всичко, ще се радва на авторитет, ще печели уважение и приятели, ще се радва на по-солиден приход. Но за да се почувства наистина подсигурен, ще е добре да задели част от спечеленото и да внимава с проявите на щедрост. Възможно е да се включи в някакво масово мероприятие, но ще трябва да е подготвен както за овации, така и за критики. Добре е да залага преценката си. Личен живот. Ако Петелът е по-скромен и не влиза в пререкания у дома, той ще си осигури така необходимата му романтика и хармония. Здраве. Да внимава с органите за осезание, особено с кожата.

Кучето постига резултати

Периодът ще е добър за Кучето, особено ако е по-общително и оптимистично настроено. То винаги се чувства щастливо, когато е полезно и оценено, ще предпочита реални задачи, от които да получи реални резултати. За успехите то си ще разчита на своята добра информираност. Сега интересите на Кучето ще са фокусирани в сферата на науката, образованието и грамотността, социалните дейности, природата и екологията. Някои от представителите на знака ще излязат пред публика, за да споделят знанията и уменията си, други ще се интересуват от духовни въпроси, а трети ще видят и оползотворят една добра възможност за постигане на финансова сигурност.

В личния си живот Кучето ще намери така необходимите му тишина и спокойствие, отзивчивост и привързаност. Здравето му ще е стабилно.

Глиганът с романтична връзка

Общителният и отзивчив Глиган обича екипната работа и винаги успява да постига разбирателство с хората около себе си. Той разбира от бизнес и умело борави с пари и материални активи, управлява разумно това, което зависи от него. Сега Глиганът ще се интересува не само от материален просперитет, той ще прояви интерес и към култура и изкуство, образование, здравеопазване, политика. Възможно е дори да влезе в някакъв спор и ако се въздържа от крайни изказвания, ще си спечели признание и авторитет. През този период той ще работи, успешно подкрепен от Заека и от Маймуната. Личен живот. В свободното си време Глиганът ще има шанс за забавления с близки и приятели, както и да предприеме кратко романтично пътуване. Тези, които са свободни, ще имат възможност за създаване на нови приятелства и дори романтични връзки. Ако избере да спортува и е по-динамичен, здравословното му състояние ще е стабилно.