Г рупата за стратегическа комуникация към румънското правителство съобщи тази сутрин за нови четири смъртни случая на пациенти с коронавирусна инфекция, сред които има един български гражданин, съобщава БТА, като цитира местни медии.

Групата за стратегическа комуникация към румънското правителство съобщи тази сутрин за нови четири смъртни случая на пациенти с коронавирусна инфекция, сред които има един български гражданин, съобщава БТА, като цитира местни медии.

В северозападния окръг Арад е починал 62-годишен български гражданин, който е бил шофьор на ТИР. Мъжът е пътувал транзитно през Румъния и на 25 април се е почувствал зле на територията на окръг Арад.

Бил е приет в Окръжната болница за спешна медицинска помощ в Арад, където е било потвърдено, че е заразен с новия коронавирус. Той е бил в тежко състояние - имал е бронхопневмония, развил е остра бъбречна недостатъчност и се е стигнало до септичен шок. Пациентът е починал на 6 май в интензивното отделение на болницата.

Групата за стратегическа комуникация към правителството на Румъния съобщи подробности и за останалите три жертви на болестта в северната ни съседка през изминалото денонощие- две жени и един мъж, румънски граждани, на възраст между 64 и 88 години.

С тези случаи жертвите на Covid-19 в Румъния нараснаха до 868.