П обедителят от последния сезон на риалити формата Hell's Kitchen – Реджеп Бадев, отваря собствен ресторант с голяма градина в София. Това ще е първо заведение за кулинаря в столицата. Новината за него идва близо година, след като Бадев се разписа с ресторант и в Пловдив.

Победителят от последния сезон на риалити формата Hell's Kitchen – Реджеп Бадев, отваря собствен ресторант с голяма градина в София. Това ще е първо заведение за кулинаря в столицата. Новината за него идва близо година, след като Бадев се разписа с ресторант и в Пловдив.

Официалния си дебют в София Реджи ще направи навръх Лазаровден (24 април, събота). Ресторантът носи неговото име, като ще се фокусира върху италианската кухня. Интериорът на мястото е елегантен и изчистен. „Направихме едно приятно и уютно местенце в София, където може да се дегустира италианска традиционна кухня с истинска паста. Подбрал съм качествени продукти от Италия, а и не само от там. Искам да пренеса аромата и вкуса на тамошната кухня в центъра на столицата. Хубaвите вина също ще бъдат наша запазена марка“, категоричен е шеф Бадев.

Ресторантът му разполага с 80 места и подиум, който в топлите дни може да се превръща в изискана градина. Посетителите на заведението ще могат да се насладят и на т.нар. show cooking зона, която им предоставя възможността да гледат как се приготвя вечерята им.

„Това доставя комфорт на клиента, да вижда какво му се готви. Шеф готвач съм аз, а с мен работи екип от 6 души“, казва победителят от Hell's Kitchen.

Шеф Реджеп Бадев не крие, че кулинарният рилити формат е сериозен трамплин за израстването на всеки готвач, но с отварянето на собствените си ресторанти вече показва на хората това, което е той самият извън телевизионния ефир. „Hell's Kitchen беше голямо изпитание, което ме научи за пореден път, че трябва да се бориш, за да постигнеш това, което искаш. В кухнята трябва да си постоянен, да имаш качества, да ги показваш и доказваш, за да успееш да достигнеш до върха“, добавя още той.