0

Д оайенът на Музикалния театър и голяма звезда на оперетата, операта и мюзикъла у нас Христо Сарафов навърши вчера 65 години, 40 от които – посветени на сцената.

Доайенът на Музикалния театър и голяма звезда на оперетата, операта и мюзикъла у нас Христо Сарафов навърши вчера 65 години, 40 от които – посветени на сцената.

В условията на извънредно положение заради пандемията от коронавирус предвиденият в негова чест тържествен спектакъл на „Царицата на чардаша”, в който Сарафов играе една от коронните си роли на бонвивана Фери Бачи, не се състоя. Но затова пък почитателите на артиста солист имат възможност да го гледат в епизод от документалната поредица на Музикалния театър „Ех, майко майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина!“, която представя звездите на театъра в този сложен период. Онлайн срещата с Христо Сарафов е достъпна във Фейсбук страницата на Държавен музикален и балетен център – София, https://www.facebook.com/national.music.theatre/, както и на сайта на театъра – www.musicthetare.bg

Заради мощното си сценично присъствие и уникален глас Христо Сарафов често е сравняван от почитателите и от учениците си с актьора Васил Михайлов. По повод на своята годишнина артистът отбелязва: „Моята мечта винаги е била да се занимавам с това, което правя вече 40 години. Това е нещото, което най-много ме радва и вдъхновява в този живот. И се надявам да продължавам да го правя. Искам да съм на това място, на което съм, с тези възможности, с които съм, и с тази любов на публиката, която имам”.

Сарафов е категоричен, че Музикалният театър в момента изживява голям възход, а с постановките, които се раждат в последните години на негова сцена, трябва да се гордее всеки артист, който работи в него.

Колегите на Сарафов му поднесоха своите поздравления онлайн, а след като паднат ограничителните мерки – ще ги повторят и на живо в Музикалния театър. Христо Сарафов си пожелава: „Да се надяваме, уважаеми зрители, че скоро всичко това ще свърши и ние отново ще се появим пред вас на сцената. Нашето изкуство се случва при живия контакт с публиката. Когато вас ви няма, ние сме никой!”.