0

У никален хаотичен воаяж с влак и автобус изживяват пътниците решили да ползват лукс услугата за нощен влак от Истанбул до София.

Причината са мащабни ремонти по жп линиите, с които превозвачът БДЖ среща трудности да се справи.

Воаяж

„През уикенда бяхме с дъщеря ми в Истанбул и решихме да се приберем с нощен влак“, разказа за „Телеграф“ един от потърпевшите пътници Петър Панайотов.

Заради ремонта на Централна гара: Влакове се скараха кой да мине първи!

Пътешествието протекло нормално от най-големия турски град до гара Димитровград. Там в 5,30 ч. сутринта кротко спящите пътници били събудени с почукване на вратите и получили нареждане да напуснат вагона и да чакат следващ влак, който щял да тръгне след... час и половина.

500 пътници били посрещнати с три автобуса на гара Костенец

 500 пътници били посрещнати с три автобуса на гара Костенец
ПЕТЪР ПАНАЙОТОВ

Пътниците за София бързо се ориентирали и хванали по-ранен влак – за Пловдив. Там пристигнали в 8,30, но научили, че заради ремонти по трасето следващият директен влак за София е чак в 15,33 ч. Въоръжени с търпение, те изчакали влака, който заминал по разписание тотално претъпкан – само с 4 вагона за стотици пътници.

Изненада

За учудване на пътниците обаче се оказало, че „директният“ влак за София заради ремонт на жп линията включва определен участък, който се преминава с автобуси.

БОЙ ВЪВ ВЛАКА: Пътник рита кондуктор на БДЖ (СНИМКИ)

„Така се озовахме на гара Костенец, където 500 пътници се събрахме под дъжда, а за нас дойдоха точно три автобуса“, описва хаосът Панайотов.

В крайна сметка пътниците се наблъскали в автобусите с огромен брой правостоящи, а за да бъде ситуацията съвсем куриозна, по пътя патрул на КАТ спрял возилото за проверка. Озверелите от нерви пътници буквално засипали катаджиите с крясъци, заради което автобусът бил пуснат и към 18,10 ч. пристигнал на гара Ихтиман. Оттам последвала последната серия от воаяжа, който завършил в 19,30 ч. на Централна гара София – с над 8 часа закъснение.

Гаф

Според Панайотов причината за закъсненията е било забавяне на строителна фирма да отвори пътя за София по график.

„И все пак по всичко личи, че НКЖИ, БДЖ и Министерството на транспорта не могат да осигурят безопасна среда за пътуване с влак“, добавя разочарованият пътник.

УЖАС НА РЕЛСИТЕ: Сблъскаха се два влака

Той е категоричен, че ще използва всички законови възможности да получи обезщетение за преживяното. „Телеграф“ поиска позиция от БДЖ за случката и ще я публикува, ако такава бъде получена.