С толичният инспекторат съвместно с администрацията на район “Средец” започна кампания по облагородяване на градската среда по емблематичната улица „Цар Иван Асен II". Целта е да бъдат почистени графити, да бъдат обновени старите телефонни кабинки, пейки и други елементи от градското обзавеждане. Това съобщиха от Инспектората.

Столичният инспекторат съвместно с администрацията на район “Средец” започна кампания по облагородяване на градската среда по емблематичната улица „Цар Иван Асен II". Целта е да бъдат почистени графити, да бъдат обновени старите телефонни кабинки, пейки и други елементи от градското обзавеждане. Това съобщиха от Инспектората.

На улицата в участъка от двете знакови кооперации – Асеновец и Царевец, през кино „Влайкова" до бул. „Ситняково" са установени 27 адреса, на които има фасади на сгради за почистване от графити, нецензурни надписи и символи. Графитите могат да бъдат почистени с машина или фасадите да бъдат пребоядисани. На улицата са установени и 28 броя ел. табла в лош външен вид, както и телефонни кабинки - монтирани по улицата и по фасадите на сгради, които са технически повредени и занемарени. Столичният инспекторат е уведомил ЧЕЗ Разпределение България АД за таблата и БТК Виваком ЕАД за телефонните кабини.

Вече има и идеи за изрисуване на ел. таблата от художник, а рекламна агенция предлага безплатно да отпечата  красиви визии за облепване на таблата.

"Призоваваме собствениците и ползватели на сгради и търговски обекти, които се намират на улицата, да се включат в кампанията на Столичния инспекторат за облагородяване на градската среда", пишат от Столичния инспекторат.

От там припомнят, че през последната година инспекторатът провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници и емблематични сгради. До този момент са премахнати повече от 4 000  кв. м. подобни надписи.