0

„От спортно-техническа гледна точка се очакваше един завързан стратегически двубой, който да даде голям заряд на всичко, което се желаеше от двата отбора, но видяхме повече борба и по-малко футбол“, започна заяви бившият футболист и помощник-треньор на ЦСКА Ангел Червенков.

„Видяхме два отбора, които не искат да рискуват и да предприемат нещо по-сериозно в нападение, а по-скоро гледаха да пречат на противника си. Затова не се получи добър мач от спортно-техническа гледна точка, но залогът е много голям, когато преследваш първото място. ЦСКА имаха по-чистите положения за гол, но не успяха да реализират. Оттам се получи грешка в отбраната, когато получиха гола“, продължи анализа си за двубоя специалистът.

Ангел Червенков беше категоричен, че прекъсването на срещата през второто полувреме е било задължително. „Има съдии, делегати и длъжностни лица, които наблюдават това нещо. Всичко се прави заради здравето на футболистите и публиката“, изтъкна той, но подчерта, че паузата в никакъв случай не е била от полза за футболистите. Според него обаче вината за попадението не е само във футболистите. „ЦСКА да не може да прочете такава ситуация....И да не можеш да реагираш, да не знаеш кой е най-опасен и как да го спреш, това е сериозна грешка, работа на треньорския щаб“, заяви шампионът с Литекс.

По думите му надпреварата за титлата изобщо не е решена. „Битката ще бъде до края, докато един от отборите се отдалечи достатъчно, за да не може да бъде преодолян. Много мотивирани и амбицирани са и двата отбора“, сподели още специалистът. Червенков изрази надежда за честна и спортсменска битка до края на първенството. „Лудогорец показва по-голямо футболно желание, амбиция и мотивация след назначението на Ивайло Петев, заяви още Червенков. Освен това добави, че „орлите“ вече имат и психологическото предимство, макар битката да не е предрешена.

„Те (б.р. Лудогорец) знаят, че има още достатъчно мачове до края, ако се отпуснат могат да загубят точки, което ще им коства титлата. Всичко е в ръцете на двата отбора. И двата тима имат проблеми в окомплектоването на състава, но това е част от играта. Въпросът е кой и как ще намери точният баланс и ще завърши първенството по подобаващ начин“, сподели още Червенков.

И за ЦСКА, и за Лудогорец всичко друго, освен титла, ще бъде провал, категоричен бе специалистът. „Целите са най-високи и за двата отбора“, завърши Ангел Червенков.