О ще един министър напусна кабинета на Малта във връзка с убийството на журналиста Дафне Галиция, пишат световните медии.

Още един министър напусна кабинета на Малта във връзка с убийството на журналиста Дафне Галиция, пишат световните медии.

Икономическият министър Крис Кардона се оттегля от поста след решението на началника на канцеларията на премиера на Малта Кийт Скембри и министъра на туризма Конрад Мизи да подадат оставка. Оставките идват след поредица от арести на заподозрени за убийството на Галиция, която беше убита през октомври 2017 г.

Крис Кардона, Кийт Скембри и Конрад Мизи отричат да са замесени в убийството. Те се оттеглиха във вторник след петчасово заседание на правителството, на което премиерът Джоузеф Мускат беше притиснат от членове на партията му и от вицепремиера да освободи тези от обкръжението си, свързвани с обвиненията на Галиция в корупция.

Демонстранти замеряха с яйца министрите. Те подадоха оставките си след като разследващите обявиха, че разпитите свързани с поръчковото убийство ще продължат.