К ралицата на попа Мадона постави още един диамант в короната си и това е новият й албум Madame X. Той е 14-ият в актива й и е на музикалния пазар от броени дни.

Кралицата на попа Мадона постави още един диамант в короната си и това е новият й албум Madame X. Той е 14-ият в актива й и е на музикалния пазар от броени дни.

Тавата съдържа 15 песни, а някои от тях заслужават специално внимание. Меломаните много си падат по парчето God Control. С една дума то е Мадона. В най-добрата й светлина – звученето е леко ретро, мелодията е танцувална, неочаквано добро попадение.

Песента I Don’t Search I Find също развълнува феновете. Някои дори я определиха като рожба на Justify My Love, Rescue Me и Confessions On A Dance Floor.

И, разбира се, стигаме до Medellín, в която с участие се разписва и Малума. Двамата изпълнители дават сериозна заявка за хит, тъй като парчето е подходящо и за хората, които си падат по т.нар. комерсиалки. Други добри песни от Madame X са Crave, Dark Ballet, Faz Gostoso, Bitch I’m Loca и Crazy.

Припомняме, че Madame X стана деветият албум на Мадона, оглавил престижната класация „Топ 200“ на "Билборд". През първата седмица от него са продадени 95 000 еквивалентни албумни единици в САЩ, от които 90 000 в традиционен формат.

Мадона се е изкачвала на върха на подредбата на "Билборд" с тавите MDNA (2012), Hard Candy (2008), Confessions on a Dance Floor (2005), American Life (2003), Music (2000), Like a Prayer (1989), True Blue (1986) и Like a Virgin (1985).

С това постижение 60-годишната звезда запазва втората си позиция по най-много албуми на първо място сред жените след Барбра Стрейзънд, която има цели 11. В общата класация води легендарната група The Beatles с 19 албума, следвана от Джей Зи с 14, Стрейзънд и Брус Спрингстийн - с по 11.