0

С ъстоянието на лимфната ни система и как влияе на нашето настроение, имунна система, напълняване и още много фактори и ситуации, които сами предизвикваме в нашето ежедневие.

Наричат я „говорещият с тела“ и е от онези хора, които са на тази земя с мисия. Как масажът те връща обратно към себе си, за да се радваш на живота разкрива Милена Цветкова – масажист и терапевт от холистичен център LadyBoss.

Благословията да бъда с МС! Промяната е живот! (ВИДЕО)

- Какво е лимфна система и защо е толкова важна за здравето ни?

- Мит е, че на масаж се ходи само, когато те заболи. Закономерност е, да се прави масаж на 7-10 дни, за да се предотвратят болките. Раздвижвайки кръвта и лимфата по време на масаж ние стимулираме процеси на възстановяване и подсилване на имунната система.

Масажът подобрява състоянието при повечето хронични заболявания. Също така въздейства на нашето емоционално и психично здраве. Паник-атаки, тютюнопушене, безсъние, тревожност, стрес, болки в гърба и кръста, болки в мускулите и ставите, подобрява стойката, отслабването - всичко това отново може да бъде подобрено с правилно изпълнения масаж.

- Колко време трае един масаж?

- Колкото по-силов е масажът, толкова е по-кратък като време. Отново закономерност е поносимостта на клиента. Силен, дълбок, възстановителен масаж на цяло тяло може да бъде напълно достатъчен и за 45 мин.

Антицелулитен масаж на подбедрица, бедра, ханш, корем сe прави НЕ повече от 20-30 мин. И тук отново се следи реакцията и поносимостта на клиента.

Какви сезонни заболявания тормозят децата? (ВИДЕО)

- Нормално ли е да има синини и защо боли толкова при антицелулитните масажи?

- Болката идва от застоялата лимфа. Натрупаните токсини и образувалите се мастни клетки при раздвижването им по време на масаж причиняват болка, която с времето отшумява. Тук отново терапевтът е този, който трябва да определи силата и продължителността на масажа, за да може тялото да се адаптира към това, което му се случва. Синината, организмът възприема като допълнителен стрес и насочва целия си ресурс към неговото възстановяване, вместо да се фокусира върху изхвърлянето на преработените чрез масажа отпадни вещества.

При антицелулитни процедури, дори и при по-силов масаж синини НЯМА, когато масажът е изпълнен правилно от терапевта.

- Болката - какво означава и какво показва при тези процедури?

- Болката по време на масаж и в зависимост от мястото, говори за нашите чувства и емоции, нашите преживявания, ситуациите, в които сме изпаднали и най-вече как сме реагирали на тях. Цялата тази информация се складира в нашето тяло и при външен дразнител, външна намеса, ТО реагира, готово да ни предаде цялата тази информация, която съдържа в себе си.

- Как с масаж можем да повлияем на отслабването?

- Изхвърляйки всички натрупани отрови от тялото чрез лимфата и трансдермално през кожата при терапии с тази цел.

Абрахам-Хикс: Болестта е състояние на ума! (ВИДЕО)

- Защо не може да отслабнем?

- Всяка промяна в начина ни на хранене и намаляване на дневния хранителен прием води до спад на телесното тегло. Начините за бързо и лесно сваляне на теглото са в повечето случаи с нетраен ефект и понякога са опасни за здравето на човек.

За добри резултати и трайно отслабване това, което е от основно значение, е да се намери причината за самото напълняване, а това в повечето случаи са подтиснати емоции и преживявания, включително и загуба на близък човек.

Зад всяко неистово желание за прием на сладко (шоколад, бисквити, бонбони и др.) се крие нещо много по-важно от самия въпрос „Дали ще напълнея?“.

- Вендузи у дома?

- С вендузите у дома трябва много да се внимава. При разширени вени и капиляри се избягва употребата на вендузи.

Ако все пак сме решили да ползваме, то протоколът е - не повече от 5 мин. на бедро, по 2-3 мин. на страна на ханша и корема, а също и на дупето. Първите 2-3 процедури трябва да са с минимално засмукване на самата вендуза, за да се избегнат синините. При синини се преустановява употребата, докато тялото не се възстанови. Върху синини НЕ се работи.

- Как масажът подобрява семейните взаимоотношения?

- Ние, жените, сме емоционалната част на населението. Същевременно с това сме и изключително дейни в своето ежедневие. Грижим се за децата, за мъжа, за дома, да изчистим, да напазаруваме, да сготвим. Мотивирани сме да градим бизнес, да израстваме в работата, да обърнем внимание на приятелка с проблем, на който ние веднага се отзоваваме... И за всичко това загърбваме себе си и личните си нужди. Постоянно се опитваме да обгрижим всички, че дори и целия свят. Не се оплакваме ако сме изморени или нещо ни боли. Включваме се на автопилот и действаме. Бързаме за тренировка, бързаме за фризьор, бързаме за маникюр. Отиваме на масаж, но и там не се отпускаме, защото все бързаме. Когато се приберем вкъщи при своя партньор очакваме той САМ да разбере ние колко много неща сме свършили през целия ден, а той просто е отишъл на „едната работа“ и това ни изнервя. Очакваме съчувствие, подкрепа...

Но когато успеем да си дадем РЕСТАРТ, а масажът дава ТОЧНО това, ние раздвижвайки лимфната система и кръвообръщението, изхвърляме не само натрупаните токсини, но и сваляме голям емоционален товар. Успокояваме нервната система и сме в състояние на пълен релакс. Прибирайки се вкъщи, особено след ден, в който сме били на масаж, нищо от състоянието на който и да е било човек, не може да наруши нашето спокойствие. Дори несъзнателна провокация от друг човек и особено от нашия партньор, не би ни въздействало и по този начин ние в отговор изпращаме любов, топлина и нежност.

„ДА ВЪРНЕШ СЕБЕ СИ ... НА СЕБЕ СИ!“