О тделенията в Пиринско отново са пълни с пациенти, заразени с COVID-19. Във вътрешно отделение на благоевградската болница МБАЛ са приети за лечение 30 души. Преобладаващата част от тях са на възраст 45-60 години, съобщи началникът на отделението д-р Румен Кондев.

Отделенията в Пиринско отново са пълни с пациенти, заразени с COVID-19. Във вътрешно отделение на благоевградската болница МБАЛ са приети за лечение 30 души. Преобладаващата част от тях са на възраст 45-60 години, съобщи началникът на отделението д-р Румен Кондев.

Лекарите разполагат с достатъчно медикаменти, включително и с Ремдесивир, който дава добри резултати в лечението на коронавируса. В интензивното отделение са настанени 6-има пациенти в по-тежко състояние.

Вчера в реанимация е починал 82-годишен мъж от Разлог, бивш служител на МВР.

Пълни са COVID отделенията и в гоцеделчевската болница. 61 са хоспитализираните в инфекциозно, детско и неврологично отделение, двама са в интензивното. Вътрешно отделение към момента не приема болни, тъй като в него се извършва ремонт, съобщи зам.- директорът на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Ангел Тонгов.

Прогресивно расте и броят на новите случаи с COVID-19 в Пиринско, които за последното денонощие са 14 при направени по-малко тестове. Лекарите са категорични, че повишаването на заболеваемостта, която се забелязва в момента, се дължи на британския вариант на коронавирус, който циркулира в страната.

В навечерието на предизборната кампания заразата повали и шефа на Регионалното управление по образование – Благоевград Ивайло Златанов, който е кандидат за Народен представител от листата на ГЕРБ в 1 МИР - Благоевград. Близо седмица той е в болница с пневмония, след като е диагностициран с COVID-19.