0

К огато човек се огледа, лесно разбира, че всъщност малките бизнеси са навсякъде около нас - баничарницата до училището, копирния център, химическото чистене - те често са собственост на съвсем нормални хора, които са си казали една сутрин “Аз по-добре да взема кредит и да го изплащам, но да работя за себе си, отколкото да оставям друг да решава вместо мен”.

Следващите съвети са за онези хора, които са развили в главата си идеята за собствен бизнес до най-малкия детайл, но все нещо ги спира. Вижте какво съветват от Easy Credit стартиращите свой бизнес: 

Сметнете добре разходите

Обикновено, когато мечтаем, не вадим лист и молив, за да записваме и смятаме. Е, ако искате мечтата да се превърне в реалност, трябва да започнете със сметките. Консултирайте се с някой, който вече има собствен бизнес, защото има доста скрити разходи и хитрини, скоито да печелите повече от единица продукт.

Когато имате ясна сметка за първите 6 месеца или още по-добре - за първата една година, можете да помислите за финансирането.

Обикновено собствения бизнес първоначално се финансира с кредит. Ако се затруднявате да доказвате доходи или вече имате други сключени заеми, можете да проверите услугите по отпускане на бърз кредит без доказване на доход на EasyCredit.

По този начин ще получите много бързо необходимата сума пари и ще даде ярък старт на бизнеса си.

Започнете с малки стъпки

Дори мечтите ви да са големи и искате да виждате името на фирмата си на много места в страната върху мрежа от офиси или магазини, започнете с един обект. На всеки собственик на бизнес му е нужна поне една година, за да усети всички промени на потребителското поведение, да натрупа опит и тогава да вземе решение дали и как ще се разширява.

Определете си заплата

Не всеки приход във фирмата е печалба и колкото по-рано това стане ваша мантра, толкова по-малко финансови проблеми ще има фирмата ви.

Още при тегленето на бърз кредит без доказване на доход ще сте наясно каква е сумата, която ще връщате под формата на месечни или седмични вноски. Ще знаете и какви са останалите ви ежемесечни разходи по поддържане фирмата. Когато накравя останат “чисти” средства, нека не се превръщат на 100% във ваши лични пари, а да останат като резерв в месеци, в които няма да върви толкова добре.

Парите за вашата лична издръжка трябва също да са ясно фиксирани на месец, за да не се нарушава фирмения бюджет и да не се окаже, че фирмата работи на загуба.

И действайте смело!

Човек не бива да подхожда с плахост към живота и идеите си, защото никога няма да ги види реализирани и да усети себе си успял. А усещането сам да управляваш приходите, разходите, кредитите си и живота си, вместо да чакаш на заплата, е изключително удовлетворяващо.

* Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.