0

К огато настъпи времето за купуване на детски обувки, родителите реагират по два начина - едните се насочват към най-близкия магазин или сайт и поръчват. Втората категория започва търсене, сравняване, мерене и оглед, като превръща покупката в истинско предизвикателство. Грижата за детското краче е грижа за здравето, затова компромиси не бива да има. Ето няколко съвета за избор на правилните обувки или детски сандали.

Кога е време за първите обувки?

Едно от големите ни вълнения като родители е да гледаме с умиление първите несигурни крачки на детето. Прохождането е цял ритуал, стриктно изпълняван от смействата у нас. Ето че настъпва времето за първите бебешки обувчици. Но не бързайте, избирайте внимателно. Всяко дете прохожда с различно темпо, някои са стабилни още от първите стъпки, докато други се клатушкат като патета месеци наред. Ако вече нетърпеливо сте купили първия чифт обувки или детски сандали, не насилвайте детето да ги носи непрекъснато.

Добре е в домашни условия да ходи по чорапи ли дори на босо краче през топлите сезони. Лекарите препоръчват децата на възраст под 5 години да бъдат насърчавани да ходят боси в къщата. Няма нищо по-добро за стабилността и правилната походка от бягането без обувки. Разбира се, когато излизате те са неизменна част от облеклото му. Търсете правилните модели на правилните места като https://obuvki.bg/c/det-ski/momicheta/chekhli-i-sandali/sandali, за да сте спокойни за дните на прохождане.

Как да изберем правилната обувка?

Добре е да не забравяме, че е важно да се обърне внимание на:

1. Удобството

Безопасността и комфортът трябва да бъдат основен приоритет при закупуване на обувки. Търсете модели с гъвкави пръсти, твърда пета и твърда среда. Използваният материал трябва да е лек, абсорбиращ и дишащ. Обърнете специално внимание на стелките, тъй като повечето бебета имат плоски крака.

2. Точен размер

Специалистите ортопеди препоръчват на родителите да намерят обувка с правилния размер от производител, който гарантира, че дължината и ширината са подходящи за краката на детето. За целта се препоръчва тестването на обувките преди закупуване да е задължително. 

Грешните обувки не само причиняват деформации като плоски крака или високи сводове, но също така влияят на стойката, баланса и координацията на цялото тяло. Затова е от решаващо значение внимателно да се оцени всеки чифт обувки, преди да го купите.

3. Структура на обувката

Изберете обувки, които имат някакъв вид закрепване - като велкро, каишки за глезени. Ако предпочитате обувки без връзки, плътно прилепнали обувки със закрепване на велкро, това е добра идея. Достатъчното закрепване придава на детето нужното количество захват и комфорт, за да се движи с лекота. 

4. Материал

Винаги търсете обувки, направени от дишащ и абсорбиращ материал, за да поддържате краката на детето си хладни, сухи и удобни. Изборът на ефектни над удобни материали може да изложи краката на детето ви на риск и в резулта да се появят пришки или ранички.

5. Подметки

Подметката на детските обувки трябва да бъде здрава, издръжлива и достатъчно дебела, за да предпази краката от болка и възможни наранявания. Освен стабилни, подметките също трябва да бъдат гъвкави, така че да се огъват със стъпалото и да предлагат безпрепятствен комфорт и лекота на движение. Обърнете допълнително внимание на стелките на обувките, тъй като повечето бебета имат плоски крака и се нуждаят от допълнителни грижи.

Какво означава добра детска обувка?

Експертите информират, че кракът на детето се развива от раждането, докато стигне до късните тийнейджърски години. Но след първите 10 години растежът на краката е по -малък от 1 мм на месец. Развитието на костите на краката е почти пълно до 14-годишна възраст,  после растежът на краката спира. Правилните обувки не ограничават движението и растежа на краката, но ги допълват по начин, без да възпрепятстват ежедневния комфорт.

Имате ли съмнения, на https://obuvki.bg/c/obuvki/marka:skechers ще получите информация и възможност за бърза и качествена покупка