0

А ко решим да засяваме цветя през юли или август, на първо място трябва да се запомни, че през този период времето е горещо и затова почвата, където се засяват семената, не трябва да изсъхва. За цветя, растящи в цветна леха, капково напояване ще бъде достатъчно, за да бъдат свежи и приятни, съветват от myland.decorexpro.com.

Многогодишните градински цветя през юли имат значително предимство пред едногодишните.

Многогодишни

На първо място това е, че те растат на едно и също място няколко години. На второ място те имат способността да понасят добре замръзване, поради което лесно понасят зимата. На трето място такива растения през целия период от живота си напълно запазват качествата на декоративните растения. Ако градинарите искат да украсят цветните си лехи възможно най-рано, тогава многогодишните цветя са идеални за това, защото имат не само красиви юлски цветове в градината, но и декоративни листа. И така, какви многогодишни цветя може да засадите през юли?

Малка къща

Тези растения включват запасната роза, която се нарича още слез. Това цвете връща много хора в детството и събужда спомени за малка къща в село, украсена с тези цветя. Слезът цъфти от началото на лятото до късната есен.

Тези, които предпочитат орхидеите, могат да засадят трициртис. Това цвете е много подобно на външен вид на орхидея. Трябва да знаете, че това растение е много взискателно. Но въпреки това то набира все по-голяма популярност в региони със суров климат. Първият цъфтеж настъпва през втората година след засаждането. Единственото условие за отглеждане на цвете трициртис е липсата на течение и стагнация на водата в зоната на корените. За добър и удобен растеж това растение е подходящо за полусянка. Започва да цъфти от първите дни на юли до късна есен.

Ако се чудите какви цветни семена могат да се засяват през юли, тогава освен пълзящите се препоръчва да се засаждат от високи растения в градината. Сред тях са базилист, хибрид на хелениум, вероника дълголистна.

Срещу плевелите

През юли най-лесният начин да засаждате цветя от семена е като използвате чиния. Този артикул ще ви помогне да не загубите разсад сред бързо развиващите се плевели. Най-добре е да използвате пластмасова. Този тип пропуска малко слънчева светлина, която е необходима за растението.

Най-добре е да се сеят няколко семена в гнездото, така че да има резерв, в случай че някои не поникнат. След покълването те могат да бъдат разделени с шпатула.

Да не слегне

Преди сеитбата почвата не се прекопава дълбоко, така че по-късно да не слегне. Достатъчно е да се разхлаби с мотика. След това с помощта на чиния трябва да очертаете нейните граници и в кръга да засеете семена. Почвата леко се бранува с отвертка преди това. Повърхността се наръсва с вода и се покрива с чинията. След една седмица могат да се очакват първите кълнове.

Дълголистната вероника вирее и на слънце и полусянка

Дълголистната вероника известна и като Великденче е многогодишно тревисто растение от сем. Живеничеви. Образува компактна туфа от здрави, изправени и обикновено неразклонени стъбла. Произхожда от Европа, Сибир, Източна Азия. За нашите условия е напълно зимоустойчива. Тя достига до

височина от 80 см и ширина от 50-60 см.

Има декоративен и продължителен цъфтеж през лятото от юни до август.

Непретенциозно за отглеждането растение. Вирее еднакво добре на слънце и полусянка, на влажни до добре дренирани места, на неутрална до леко варовита почва. След прецъфтяване стъблата се изрязват.

Може да се използва в цветни композиции или средно високи цветни бордюри. Добре изглежда в градини с природен стил и английски градини.