0

П обедителите от 63-ата анкета "Футболист на годинатa" в България ще бъдат обявени на церемония на 18 март (понеделник) от 18 часа. Събитието ще се проведе в Hyatt Regency Sofia (София, площад "Васил Левски"), зала "Васил Левски", обявиха организаторите.

Церемонията ще се състои 3 дни след Конгреса на футболната ни централа, на който трябва да бъде избран нов президент.

По време на събитието ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2023 г. след гласуването на спортните журналисти. Както е известно, фаворит за отличието е Кирил Десподов, който вече го спечели три пъти - 2018, 2021 и 2022 г.

Ще бъдат отличени треньор №1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2023 г. - най-добър вратар, най-добър защитник, най- добър полузащитник, най-добър нападател, най-добър чужденец.

Ще бъде връчена и наградата за най-прогресиращ млад играч в българския футбол, както и №1 на България в женския футбол.

За осма поредна година ще бъде връчена и специалната награда на Българската асоциация на спортните журналисти "Лъвско сърце – Трифон Иванов". 

За първа година по време на церемонията "Футболист на годината" ще бъдат наградени също футболист №1 и треньор №1 в минифутбола.