0

Г ригор Димитров не спира да достига до собствени лични върхове, въпреки че вече е от над 15 години в Тура и определено можем да го причислим към ветераните в професионалния тенис.

Българинът наскоро достигна до финала в Маями и по този начин вече може да се похвали с влизане в Топ 8 на всеки един от "Мастърс" турнирите, а завръщането му в сред първите 10 в света е невероятен белег за спортно дълголетие, защото се случва цели 6 години след последното му пребиваване в най-елитния ешалон на играта (260 седмици) и това го поставя на трето място по този показател в историята на спорта, отстъпвайки единствено на Алберт Коста (264 седмици) и Жил Симон (308 седмици).

През тази седмица в Монте Карло пък падна още един от досегашните рекорди на българина в сериите "Мастърс", а именно този по брой победи в един турнир.

Досега Димитров беше постигал най-много победи на Мастърса в Париж (22), където през миналия сезон достигна до финала, а през 2019-та година игра в полуфиналите, като и в двата случая беше победен от Новак Джокович.

Турнирът в Княжеството досега не се е превърнал сред местата, на които Григор е бил финалист, но през годините винаги е имал много постоянни резултати, за което говорят неговите две достигания до 1/2-финалите и още две до 1/4-финалите.

Така нашият сънародник можеше да се похвали с 21 спечелени срещи в Монако до началото на тазгодишното издание на състезанието, в което световният номер девет надделя над Валентин Вашеро и Миомир Кецманович, за да надмине постижението си от френската столица и да превърне настоящата си резиденция в своето най-успешно място на представяне от сериите "Мастърс".