Н ова порция неприятности сполетяха звездите шофьори. Наранена от агресия на пътя, певицата Бойка Дангова даде гласност на последния разиграл се екшън с нейно участие.

Стефани Тонева


Преди дни четирима мъже са нанесли не малко удари по автомобила й заради остър от нейна страна завой. Междувременно колегата й Галин остана без автомобил в един от важните дни на 2021 г. - завършването на Симона, последната певица, присъединила се в музикалния му лейбъл. В ролата на кавалер изпълнителят е провокирал завист, а непознати решили да го оставят да повърви пеш, пукайки една от гумите на скъпото му возило. В рамките на няколко дни с подобна история се „похвали“ поетът и певец Константин Трендафилов, известен с псевдонима си Папи Ханс. Той и двама негови авери, управляващи собствените си коли, са спукали гуми в една и съща дупка.
Обиди
Народната и фолкпевица Бойка Дангова разказа за случилото се в официалния си профил в социалната мрежа Фейсбук. „Потресена съм от злобата, от агресията... Защо, бе, хора, защо? Днес, правейки ляв завой, един от пешеходците избърза и излезе от очертанията на пешеходната пътека, за да застане пред колата. А аз вече почти бях пресекла. Не пожелавам на никой това, което се случи. Четирима мъже наобиколиха колата, между тях и двама възрастни, и започнаха да блъскат с юмруци по прозорците, предния капак, тавана, крещейки обидни думи. Не мога да опиша стреса. Защо, бе, не се ли държите така с тези с лъскавите коли, ами си изкарвате злобата на жена“, пише изпълнителката на „Дръж се, моя земьо“, „Заградил е млад дюлгерин“ и „Тръгнала е Дена“. Редица приятели и симпатизанти споделиха, че тя не е трябвало да получава подобно грозно отношение. „Не го заслужаваш“, „Всеки ден се случва, комплексарите са навсякъде, особено нагли стават, когато видят жена зад волана“, „Слава Богу, че не са ти посегнали на теб“, „Това е злобата на българските мъже – да показват сила пред жена, трагично е“, са само малка част от коментарите след инцидента.
Данъци
И докато Бойка изразява по-скоро оскърблението си, то певецът Папи Ханс не се поколеба да сподели яростен коментар за пътищата у нас, по-специално за района на гр. Ихтиман. „Това е джантата на Папимобила. Снощи в една и съща дупка трима души в три различни коли от екипа, с който бачкаме по един проект, спукахме гуми и изкривихме джанти. В една и съща дупка! Искам да си представите дупката, после си представете колко пари са дали всички шофьори в данъци, за да получат това“, гласи текстът на Константин, прикрепен към фотото на изкривената му джанта. По-късно 30-годишният артист издаде, че инцидентът се е случил между ресторант „Будното око“, край яз. „Искър“, и град Ихтиман. В една от другите две коли е бил фризьорът Венелин Кондаков. „Да, аз съм един от тримата. По повод парите, освен данъци – 400 лева за пътна помощ и 2 хил. лева за нови гуми. Научих, че от дупки постоянно се случват такива неща на хората. Не смятам, че докато са такива пътищата ни, трябва да плащаме винетки – най-малкото за да караме по тях“, пише коафьорът, грижел се за косите на редица родни звезди, както и за фризурата на световноизвестния дизайнер Филип Плейн.


Кавалер
„Днес имах удоволствието на бъда кавалер на Симона по случай завършването й. Връхлетяха ме емоции, спомени, припомних си какво е да бъдеш абитуриент отново, за което й благодаря. Пожелавам на всички завършващи да бъдат успешни и щастливи по своя път. Ценете се, вярвайте в себе си и постигайте мечтите си“, написа Галин в Инстаграм, където по-късно разкри, че денят е имал и своите минуси. Докато младата певица и той са били в двора на училището, непознат е поставил болт под гумата на колата му, така че, тръгвайки, той да спука гума. Това забавило отиването му в ресторанта. Фотос на гумата и въпросния болт също се появиха в уеб пространството. „Този, който го е направил, нищо не е постигнал. Аз гумата ще си я сменя, но ти ще си останеш келеш”, написа той.

Глобиха Алекс Петканова с 480 лв.

Преди около седмица за серия от нарушения глобиха моделката Александра Петканова. „Бях паркирала на синя зона и получих съобщение, че имам скоба. Бях изпратила номера на другия автомобил. Бях с Дани на кино, прибирахме се и ме спряха полицаи, дадох си документите на колата и се оказа, че техническият ми преглед е изтекъл вчера, и ми съставиха акт. Също така се оказа, че имам и снимка за превишена скорост за 400 лв.“, сподели блондинката в Инстаграм, издавайки общата стойност на сумата, която дължи – 480 лв.

Взеха книжката на Кристин

През март спипаха моделката Кристин Илиева, която пострада в тежка катастрофа с певицата Дивна, да шофира пияна и дрогирана. В резултат на това й бе наложена caнкция - oтнeмaнe нa шoфьoрcкaтa книжкa зa 12 мeceцa и cпирaнe нa aвтoмoбилa oт движeниe. Тя е била спряна за рутинна проверка на бул. „Тодор Александров“. Потърсена за коментар, тя каза само: „Може ли да не ме занимавате с негативни неща, приятен ден ви желая.“ Решението на Илиева да застане зад волана в това състояние е напълно нелогично, припомняме, че дълго време хора от цялата страна превеждаха суми за възстановяването й след инцидента през 2018 г.