0

- Г-н Иванов, в разгара на лятото ще се изявите на сцената на Sofia Summer Fest в постановката „Един мъж не стига“ на 10 август. Разкажете ни малко повече за постановката.

- Спектакълът “Един мъж не стига” преди всичко друго е една невероятна ситуационна комедия, която пълни салоните си из цялата страна и Европа и оставя своите зрители щастливи, доволни и ведри, има какво да си разказват после. Това, разбира се, става с помощта на Desta production с продуцент Денис Ставров.

Следващата дата е на 10 август.

 Следващата дата е на 10 август.

- Според анотацията постановката разкрива какво всъщност се крие зад даден грях, зад даден избор на професия и изобщо защо всъщност – „Един мъж не стига“. Вие самият отговорихте ли си на тези въпроси?

- Заедно с моите колеги опитваме чрез играта си да даваме различна гледна точка всеки път, да се изненадваме. Отговори на въпроси не даваме направо, по-скоро стоим отворени към всички възможности за импровизация.

- В представлението си партнирате с големите български актьори Кръстю Лафазанов, Емануела Шкодрева и Васил Драганов. Как се сработихте като колектив?

- С тези прекрасни актьори не работим за първи път заедно. Нашата история и отношения започват от Народния театър, където играем в редица заглавия, и още там установихме, че сме чудесен колектив за забавни ситуационни комедии.

- Какво научихте от тях по време на репетициите?

- По време на репетициите от Къци Лафазанов научих повече за правилното време за пласиране на определени реплики. Най-просто казано или както го наричат в комедията - timing.

- Импровизирате ли на сцената?

- Ако трябва да съм откровен, ние се събираме, за да импровизираме. Винаги, придържайки се към чудесния сюжет, който ни е предложил авторът, ние не пропускаме нито една възможност да разгледаме нещата от различен ъгъл и да предлагаме на партньорите си изненади и предизвикателства.

- Разкажете ни някоя забавна случка покрай репетициите или на някое представление на „Един мъж не стига“.

- Декорът ни е такъв, ситуацията - също, че моят герой и този на Кръстю Лафазанов се крият в гардероба от героинята на Ема Шкодрева. Кръстю например трябва да прекара една много дълга сцена, скрит там, и затова старателно декорът е направен така, че щом влезеш в гардероба, отзад има пътеки и изходи, които те извеждат до широко място за изчакване на твоята сцена, наречено помещение “чакащи артисти”. В някои градове, където това е невъзможно поради това, че сцените са малки и необорудвани, се налага, като влезеш в малкия гардероб, да си стоиш там, натясно и тъмно, без изход и да чакаш приведен и внимателен следващата си сцена. Милият Къци - в доста малки градове сме били, където гардеробът си нямаше изход отзад (смее се).

- Ще играете под открито небе. По-различно ли е усещането за един актьор този тип пърформанс?

- Усещането под открито небе е коренно различно, изисква огромна психофизическа адаптация от наша страна. Всичко е друго. Разпространението на звука, размерите, контактът с публиката.

- Преди няколко дни приключиха и снимките на филма "Гунди - легенда за любовта", в който вие се превъплъщавате в ролята на големия Георги Аспарухов. Какво предизвикателство бе за вас този образ?

- Работата и подготовката ми върху филма “Гунди - легенда за любовта”, където играя господин Георги Аспарухов, продължи шест години. Това е най-голямото предизвикателство в моя професионален път. Никога преди не съм се спречквал с толкова трудности и задачи за решаване.

 На снимачната площадка.

  На снимачната площадка.
Иво Тицин

- Приликата ви с Гунди е очевидна за всички. Вие самият какво знаехте за него, преди да се въплътите в образа му, и какво научихте за него след това?

- Какво знаех за господин Аспарухов, преди да започна работа върху образа му - вероятно бих могъл да събера в едно интервю. Но какво научих и знам - няма да ми стигнат и девет.

- Какво ви каза неговата съпруга Лита, тя почти през цялото време проследяваше снимачния процес?

- Тя ми каза: “Не се вълнувай”, “Вярвам в теб”, “Прави всичко със самочувствие”.

Лита и Гунди

 Лита и Гунди

- Колко килограма отслабнахте за ролята и как се справихте с чисто техническата футболна част?

- За да добия физиката и атлетиката на господин Аспарухов, качването на огромна мускулна експлозивна маса и впоследствие свалянето на излишното беше един дълъг и труден процес.

В образа на Георги Аспарухов.

 В образа на Георги Аспарухов.
Борис Славков

- Футболният консултант на филма Станислав Ангелов-Пелето сподели за вас пред „Телеграф“, че сте изключително дисциплиниран и мотивиран за ролята. Какво ви мотивира?

- “Щом играеш за България, не си играй…” - знаете откъде е този цитат.

- Вие самият интересувате ли се от футбол? На кой отбор симпатизирате?

- Всеки расте с принадлежност - на някои им е предадена от семейството, други са научени от приятели. Моята принадлежност е синя. Аз ритах в квартала с приятели и щастливо повтарях “Само Левски!” след всеки гол.

- Извън театъра и киното – от няколко месеца вие сте и един любящ баща. Как ви промени бащинството и на какво ви учи всеки ден?

- Семейството ми е тема, която трудно обсъждам, мога да ви кажа само едно - те са невероятни, любящи и подкрепящи.

- Къде срещнахте любовта и смятате ли, че за нея трябва човек да се бори всеки ден?

- Любовта срещнах по страхотен начин. Като за кинолента е случката. Но относно това дали трябва да се борим за нея всеки ден - не знам. Решението е ваше, лично, съкровено. Бори ли ти се - бори се. Ако ли не - ще те наборят.

- Наричат ви младия Стефан Данаилов. Ласкаят ли ви тези думи и какво всъщност означава Мастера за вас? На какво ви научи и кои негови думи няма да забравите никога?

- Чувал съм подобни сравнения, намирам ги за забавни, хумористични. Стефан Ламбов Данаилов е голяма личност - да се сравнява някой и нещо с него и неговите дела е опасно и с това шега не бива.

Павел е ученик на Стефан Данаилов.

 Павел е ученик на Стефан Данаилов.

- Подготвяте ли нещо ново в момента?

- В момента подготвям няколко нови неща. В Народния театър - “Коварство и любов” на Шилер, с режисьор Асен Шопов. В частната ни театрална организация пък - подготвяме премиерата на спектакъла “Неделя сутрин”, който ще бъде продължение на култовия “Петък вечер”. Относно телевизията - в Нова скоро ще започне излъчването на телевизионен сериал с мое участие, в който криминалният сюжет е много ангажиращ и любим за всички. Там водещите роли са поверени на незаменими артисти от Народен театър “Иван Вазов”.

А работата върху филма “Гунди - легенда за любовта” далеч не е приключила. Тепърва смятам да вложа всичко в рекламната и информационна кампания, а и да помагам с каквото и да е в постпродукционната дейност. Замислям и още няколко неща, отдавна подготвяния от мен моноспектакъл, както и взаимна работа с един страхотен млад артист, с когото можем да направим чудесен тандем - Стелиан Радев.

- Къде могат да ви срещнат феновете през лятото?

- През лятото ще играя тепърва в Бургас на 18 и 20 август, във Варна на 22 август, София на 25 август и в родния ми град Русе на 31 август. Заповядайте!

- Какво ще пожелаете на читателите на „Телеграф“?

- На читателите на “Телеграф” пожелавам да попадат винаги на обективна и откровена журналистика, весели летни дни и семейно щастие.

ТОВА Е ТОЙ:

  • Роден е на 8 септември 1993 г. в Русе.
  • Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2016 г. в класа на проф. Стефан Данаилов 
  • Първите си стъпки на театрална сцена прави в Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе, а през 2014 г. започва да играе и в Народния театър „Иван Вазов“, в чиято трупа влиза през 2016 г. 
  • На малкия екран се появява в сериала „Полицаите от края на града“ през 2018 г. с второстепенната роля на Кико, син на Джиджи 
  • Има любима жена до себе си, с която имат дете