Е кспериментаторът в Елтън Джон е по-жив отвсякога! Този извод с пълно възхищение можем да направим след първия си допир до последния му албум - The Lockdown Sessions. Заглавието съвсем не е случайно – то не хвърля светлина към една песен-носител на целия проект. Вместо това съсредоточава вниманието на публиката към начина, по който е записана тавата – по време на локдауните, в които живеем през последната година и половина.

Експериментаторът в Елтън Джон е по-жив отвсякога! Този извод с пълно възхищение можем да направим след първия си допир до последния му албум - The Lockdown Sessions. Заглавието съвсем не е случайно – то не хвърля светлина към една песен-носител на целия проект. Вместо това съсредоточава вниманието на публиката към начина, по който е записана тавата – по време на локдауните, в които живеем през последната година и половина.

За нея Елтън Джон се връща към корените си и като в доброто старо време влиза в ролята на сесиен музикант. „Чувството е хубаво. Нямах никакви ограничения и всъщност беше страхотно да участвам в записите на други хора. В тези случаи трябва да подхождаш без его, но също така и да се наслаждаваш на процеса“, споделя 6-кратният носител на „Грами“ пред NME. Така, той успява да се срещне с редица изпълнители, а крайният резултат доказва за пореден път музикалния гений на британеца. И ето че 74-годишният певец създава песни, които не само че звучат актуално, но и заемат челни позиции в чартовете. Пример за това несъмнено е дуетът му с Дуа Липа Cold Heart, който вече втора седмица е под номер 1 в официалната класация за сингли на Обединеното кралство. Целият албум пък достигна до втора позиция в списъка на стрийминг платформата Spotify за албуми.

Способността си да бъде истински хамелеон в джунглата от жанрове в музикалната индустрия Елтън Джон несъмнено доказва именно с The Lockdown Sessions. В албума той съчетава поп, рап, джаз, инди и рок, като няма и едно парче в този албум, което да не носи точно неговия отпечатък.

Несъмнено сред интересните попадения е One of Me с един от най-оборотните артисти в гилдията към днешна дата – Lil Nas X.

В песента Елтън Джон оставя цялото внимание за екстравагантния си колега. Въпреки това следата на британеца е огромна и си личи в елементи като музикалния акомпанимент на пиано. Авторът на хитове като Rocketman и I'm Still Standing прави колаборации със звезди като Ники Минаж, Gorillaz, Стиви Уондър, Young Thug и др. за 16-те музикални шедьовъра в The Lockdown Sessions. С Майли Сайръс той записва убийствен кавър на Nothing Else Matters на Metallica.

After All пък е в резултат на творческата му стиковка с младата звезда Чарли Пут, който се оказва и негов съсед. „Той имаше студио вкъщи и ме покани да напишем песен заедно. Това и направихме“, разказва още Джон.

Междувременно певецът се пошегува с „голямата уста“ на Ед Шийрън, който подрани с анонса, че заедно двамата готвят проект за Коледа. „Бях заклет да мълча. И след това Ед Шийрън с голямата си уста тръгна за Нидерландия, където се разприказва. Предстои да излезе – все още не сме я завършили, така че имаме още работа. Песента няма нито премиерна дата, нито заглавие“, издаде все пак на свой ред и сър Елтън Джон.