0

П ротивно на общоприетото схващане, причината за появата на втора брадичка не винаги може да бъде наднорменото тегло.

Може би сте забелязали, че я има и при слаби хора. Откъде идва, какво може да допринесе за появата на втора брадичка и как да се справим с този проблем?

1. Лоша поза

Това е една от основните причини за този козметичен дефект. Обърнете внимание как ходите. Ако раменете ви са постоянно повдигнати, прегърбени сте, главата ви е прибрана в раменете, тогава сте изложени на риск.

Съществува и като риск на професията - ако постоянно седите на компютъра или висите на телефона, мускулите на врата отслабват от неправилното положение на главата, а долната част на лицето постепенно увисва, което води до ефекта на двойната брадичка.

2. Малоклузия

Ортодонтите наричат нарушението на нормалното положение на зъбите един спрямо друг малоклузия. И това всъщност е една съвсем очевидна причина за появата на втора брадичка.

3. Генетика

Често хората наследяват склонността към появата на втора брадичка от родителите си. Ако човек произвежда по-бавно от необходимото колаген, стареенето в тази част на лицето може да започне преждевременно.

Истината е, че наследствените черти се променят по-трудно, така че ако бащата или майката имат такъв проблем, то не е изключено да се прояви и при детето след години.

4. Рязка загуба на тегло

Да, хилядите ни диети могат да ни изиграят номер. При рязка загуба на тегло кожата увисва. Освен това при дефицит на хранителни вещества тялото започва да произвежда по-малко колаген. Резултатът е върху лицето.

5. Проблеми с щитовидната жлеза

Когато щитовидната жлеза се увеличи (хипертиреоидизъм), се образува нещо като "гуша". В този случай просто трябва да се подложите на лечение, за да се справите с проблема.

При хипотиреоидизъм (слаба функция на щитовидната жлеза) мазнините се отлагат в долната част на лицето, което води и до появата на втора брадичка.

6. Къс врат

Ако човек има точно такава черта на външния вид, втора брадичка може да се появи дори при нормално тегло. Мъжете и жените с дълги вратове почти никога нямат проблеми с двойната брадичка.

7. Бременност, менопауза

Това е времето, когато хормоналният профил на жената се променя много сериозно. В такива моменти има и много шансове да се сдобиете с втора брадичка.

Ако втората брадичка се появи по време на бременността, след раждането тя трябва да изчезне.

8. Грешна възглавница

Много важен момент. Възглавницата за сън трябва да е оптимално подходяща за вас. Ако е твърде високо, по време на сън брадичката се притиска към гърдите, кожата в това положение може да се разтегне и да се образува втора брадичка.

Също толкова лошо е, ако спите на твърде мека възглавница.

9. Възраст

Колкото по-възрастен е човекът, толкова по-вероятно е той да придобие втора брадичка. Пори по-малко колаген в кожата, тя се поддава на необратими промени, започва да увисва, а двойната брадичка "расте".

Справяне с проблема

На първо място – с фейсбилдинг. Сега в интернет можете да намерите много различни видеоклипове, които ясно показват как да практикувате упражнения за лице. Защо това е важно?

Упражненията повишават тонуса на кожата, поради което тя леко се стяга и овалът става по-ясен.

На второ място е корекцията на позата, както и начинът на живот. Ако разнообразите заседналия начин на живот с помощта на разходки, правите упражнения и коригирате стойката си, ще може да укрепите мускулите на врата.

Съответно ще забележите как се е подобрило състоянието на долната част на лицето.

Може да заложите и на масаж. Най-лесният начин: потупвайте и пощипвайте брадичката и областта на шията всеки ден. Това е необходимо, така че кръвта да нахлуе в проблемната област.

Опитайте да масажирате втората брадичка с хидромасаж (режим на мощен душ). Медът, вакуумният масаж и самомасажът с влажна кърпа също помагат за премахване на увисването на брадичката.

Разбира се, най-ефективният начин за решаване на проблема е да се свържете с експертите. Те имат много начини за коригиране на проблемната област.

Това може да стане с инжекции, лифтинг с нишки, апаратни процедури (ултразвукова и микротокова терапия, RF лифтинг или лазерна липосукция). В случай че тези методи не работят, може да се предложи и пластична хирургия.