0

И зобилие от празници съпътства първия месец от годината. Наближаващите Ивановден, Йордановден, Антоновден и Атанасовден са част от дългоочакваните дати, когато стотици, дори хиляди души ще вдигнат чаши за своето здраве и това на близките. След поредицата от светли дни като Бъдни вечер и Рождество Христово подаръците са на заден план, а фокус са малките жестове, знак на благодарност, признателност и обич. Точно това безгласно казват ръчно изработените картички. Направата им не изисква време и огромен опит, а провокира гръмко щастие, което гарантирано ще озари лицата на именяците.

Екстри

Преди да се заемете с направата на поздравителната картичка, трябва да я визуализирате в ума си. Основната стъпка е да съставите списък с всичко, което ще ви бъде необходимо - ножица, лепило, силикон, линия, молив, хартия, фигури за изрязване и т.н. Важно е да съчетаете цветовете, които ще използвате, преди да се заемете със същинския процес. Подробност, която може да ви изиграе лоша шега при пропуск. След това си набавете така наречените екстри - мъниста, камъчета, готови лепенки, панделки и пр. Дори да не сте специалист в изработването на фина украса, то прикрепянето на вече готов елемент не омаловажава желанието ви да сътворите нещо за близките си. Ако пък искате да блеснете с талант - направете миниелементи според тематиката. Бихте могли да изработите листа, звънчета, клонки, сърца, цветя и изобщо всичко, което въображението рисува. По-лесният начин е да реализирате фините елементи, а на по-късен етап да ги залепите към основата.

Идеи

Сред опциите ви са да се придържате към празничния дух, използвайки част от елементите на изминалите декемврийски дни - блясък от натрошените играчки, клонче от изсъхващия жив венец или пък ситно нарязани сушени плодове. Ако пък искате да избягате от усещането за Коледа, то върнете лентата назад. Извадете стари снимки, запечатали някои от най-милите ви спомени. Кадри от пътешествия, заснети у дома или тайни такива - всеки един миг ще усмихне получателя, особено ако към тях има прикрепен текст, издаващ място и дата.

Ако искате да честитите имен ден или друг празник на приятел или познат, то се придържайте към семпла визия. Тя изисква единствено добра идея, най-често се декорира с малки мъниста или се сътворява картина от нанизването на цветни конци. Нашият съвет е да надпишете всичко на ръка, ако използвате готови поздравителни текстове, които се лепят като стикери, няма да направите добро впечатление, тъй като методите ви ще се контрират - ту ръчна изработка, ту липса на старание за малкото, което има значение, а именно милите думи, с които да повдигнете доброто настроение на празнуващите.

Вместо подарък допринесете за атмосферата на празника с бутилка хубави вино и бонбони, полейте празника подобаващо, удовлетворени от свършената работа и споделеното време.

Любим аромат за партньора

Ако се върнем години назад, то неминуемо в ума ни ще изникнат писмата, попили любимия ни аромат. По този начин тийнейджъри се обясняват в любов, деца радват родителите си и дори възрастни си припомнят моментите на истинска радост. Толкова много емоции, а толкова малко усилия - това е най-добрият вариант да сюрпризирате партньора си за празника, напомняйки му за палитрата от чувства, изживяна през връзката или съвместното съжителство.