0

Н е са много животните, които могат да ни покажат какво наистина е лоялност. Само около 3-5% от тях имат един партньор за целия си живот. Обикновено мъжките и женските представители на даден вид се събират само по време на любовния период, след което се разделят и женската сама отглежда потомството си.

Въпреки че моногамността е рядко срещано явление в животинския свят, съществуват такива видове животни, които служат за пример дори и на нас, хората, със своята любов и преданост към партньора си.

1.Аратинги

.Слънчевите аратинги избират партньорите си на възраст около 4-5 месеца. Тези малки папагали живеят в североизточната част на Южна Америка. Те са много социални и живеят заедно в ята.

Архив

2.Гибони

Pixabay

Гибоните, които са близки до човека по устройство на организма, избират партньор, с когото живеят до смъртта си. Мъжките и женските гибони са с еднакъв размер и с еднакви права. В тази двойка няма изявен лидер.

3.Вълци

Архив

Друг животински вид, който създава съюз с партньора си за цял живот, са вълците. Във фолклора често вълците са представени като измамници, а тези животни водят семеен живот, пълен с вярност и себеотдаденост. Вълчицата избира един мъжкар, с когото остава завинаги.

4.Лебеди

Архив

Лебедите формират моногамни връзки, които траят много години, а в някои случаи дори са за цял живот. Тяхната лоялност към партньора е много голяма.

5.Белоглав орел

Pixabay

Белоглавият орел също живее само с един партньор. Той избира с кого да прекара живота си в гнездо на върха на някоя скала.

6.Aлбатрос

Pixabay

Албатросите очевидно знаят тайната как да запазят любовта силна – дългите "командировки" на мъжкия и шантавите, но страстни ритуални танци на женската.

7.Черни лешояди

Pixabay

Вярността към партньора е един от принципите на черните лешояди. Често се наблюдава как групата атакува партньор, който е хванат в изневяра

Гълъбите, гугутките, лисиците, бобрите също спадат към животните, които имат своя партньор за цял живот.

Pixabay

Ние, хората, само можем да взимаме пример от тях!

*Автор: д-р Евгени Евтимов