0

В ладимир Карамазов и Юлиан Вергов откриват есенния сезон на Народния театър с участие в комедията „Идеалният мъж“. Това е първото представление, което стартира програмата на първата ни трупа, а датата е 10 септември.

Прекъсване

Спектакълът по комедията на Оскар Уайлд имаше известно прекъсване на елитната сцена, но миналата година отново се върна в Народния. Сега вместо Стоян Алексиев играе Михаил Петров, който също е от доайените на трупата. Оскар Уайлд заплита в комедията сложна интрига от изнудване, бляскаво настояще и тъмно минало, приятелство и любов, вярност и предателство, за да докаже, че истината рядко е чиста и никога проста. Всички в английското висше общество са убедени, че сър Робърт Чилтърн е образец за почтеност, идеалният съпруг и идеалният мъж. Но обстоятелствата изпречват на пътя му красивата мисис Чивли, която по най-очарователен начин иска от него да извърши доста неочарователни неща. „Идеалният мъж” представя всичко това и още много забавни интриги и комични ситуации с блестящ хумор и проницателност – убедени са в Народния театър.

Слава

„Идеалният мъж“ под режисурата на Тиери Аркур е едно от най-играните представления. Специалисти смятат, че тази година то може да посрещне своя 200-хиляден зрител, а други твърдят, че поне още 50 хиляди души ще го видят отгоре. Навремето Мария Каварджикова си спомни пред „Телеграф“, че в едно от представленията й се скъсала роклята и за малко да я остави полугола на сцената. Тогава Владо Карамазов се притекъл на помощ и с едната ръка държал роклята, докато си казва репликите, а зрителите решили, че това е част от режисурата, и много се смели.

Участват още Радина Боршош, Луиза Григорова-Макариев, Биляна Петринска, Жорета Николова, Милена Атанасова, Сава Драгунчев и Стоян Пепеланов.
Режисьорът Тиери Аркур казва: „Смятам, че тази комедия е великолепно оръжие, с което може да се подходи към критика на нашето общество. В нея смехът води със себе си неудобството и удоволствието да виждаш как другите правят твоите грешки, а също така е и проводник на една политическа поука, винаги присъстваща в творбите на Оскар Уайлд.

И макар времето и културата да са различни от времето и културата в нашия свят сега, в тази пиеса Оскар Уайлд говори за корупция, но и за уважение спрямо другия, което не бива да се смесва със сляпото желание да подчиниш другия на своите желания, а също и за цената, която всички трябва да заплатим за действията си“!