0

М ежду 2500 и 3000 леки автомобила за час ще проверява първият паркпатрул на ЦГМ, оборудван с камери и таблет, за платено паркиране. 

Колата е оборудвана с камери и таблет, които при движение засичат регистрационните номера на колите и на таблета веднага излиза кой как е паркирал, кой е в нарушение, за да му се постави скоба.

САМО ЗА ТРИ МЕСЕЦА: ЦГМ прибра 1 милион от фишове

"Очакваме в края на май т. г. всички оперативни коли, скобарките, на ЦГМ да са оборудвани с камери. 20 коли ще обикалят и ще се оптимизира работата на Центъра. Ще се добавят много нови услуги за гражданите. В следващите месеци ще има специално приложение с всички услуги - паркиране, продажба на превозни документи и др.", каза директорът на ЦГМ Димитър Дилчев.

СТАНА ЗА СМЯХ: Скобар обърка любовен чат с фиш!

Към момента служител обикаля зоните за платено паркиране, въвежда номера на колите и чака проверката, ако е в нарушение се обажда и пристига скобарката, за да "закове" колата. "Това ще го прави партпатрулът, който при обиколка със скорост 25-30 км/ч проверява  между 2500 - 3000 автомобила в час", обясни Дилчев. Новият паркпатрул налага и промени в наредбата за "дигитални скоби и "дигитални талони". Промените трябва да гласуват от СОС, обясни Андрей Лилов от консорциума собственик на технологичните коли. Проектът е за 6 млн. лв. 

УДАР ПО ДЖОБА: Столичани пищят от постоянни глоби след паркиране в квартал "Дианабад"

Остават и служителите на ЦГМ в зоните в кварталите, където не е достъпно за новите автомобили, уточни Димитър Дилчев. Колите са собственост на консорциума, разработил проекта. ЦГМ ще ги ползва 3 години по договор и няма да ги застрахова и поддържа, това е ангажимент на собственика.