0

Л егендата на Ботев Пд Георги Георгиев, коментира пред „Мач Телеграф“ цялата ситуация в „жълто-черния“ клуб. Той засегна различни теми и заяви, че няма да е зле до края на сезона да се залага повече на български футболисти.

- Г-н Георгиев, правилна ли ще е раздялата с Бруно Балтазар и Азрудин Валентич?

- Те даже много се задържаха! Аз не знам как може Валентич да работи в клуба от дистанция?! Не знам как се ръководи клуб онлайн?! Някой предполагам може да ми обясни как става това. И дали някой фен ще отиде на стадиона, защото футбол се прави от дистанция? Предполагам, че няма да има такъв. Хората искат да гледат добри футболисти, българи.

- Тоест, този ход е трябвало да бъде направен много по-рано? Така ли?

- Този ход с Азрудин изобщо не трябваше да бъде допускан. Балтазар не е толкова виновен. Той седна на горещия стол. Доколко познава футбола, е друг въпрос. Срещу Левски направи две смени в последните минути при положение, че отбора губи с 1:0 у дома... Кой ще дойде след това? Това е големият въпрос?! 

- Клубът се обърна срещу Борислав Димитров за подобна позиция...

- Нека и срещу мен, ако искат да се обърнат. Голям праз! Аз няма да стъпя на стадиона, докато едни конкретни лица са там. Има една камара директори в този клуб. Общо всички взети заедно нямат един хвърлен тъч във футбола! Аз не знам къде са играли футбол и какво са постигнали.

- Не сте ли доволен от ръководството на Ботев Пд?

- Как да съм доволен като български играчи в състава почти няма. Не били добри българите... Е добре, а тези чужденци по-добри ли са? Школата не върви добре и това го виждат всички. Само те не го виждат. Дубълът е пред изпадане от Втора лига... Е, за какво го направиха този втори отбор?! Нали беше направен заради българите?! Там играят доста чужденци. И какво правим?! Раздават се едни пари и се плащат всички неща редовно. Ботев Пд е на трето място по бюджет в Първа лига. Поне така се пишеше. Не знам дали е така. Но с такъв бюджет в елита на България и за една бройка щяхме да се борим за оцеляване. Стадионът с Левски и Лудогорец беше пълен. Сега колко човека ще отидат на мача с Локо Сф?! Ще отидат само тези, които са си платили пакетни билети. Те вероятно ще отидат, за да не са си дали на вятъра парите. За мен не е читава работата. Нека изчакаме лятото и да видим какво ще стане. Чета, че ще се взима младежки национал на Нигерия. Бил играл в отбора на Трелеборг, който е от Втора дивизия на Швеция. Не съм го чувал този отбор.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"